sâmbătă, 4 iulie 2009

M-am săturat...

...să tot aud "generaţia lor, generaţia noastră". Şi m-am săturat să aud asta din gura părinţilor, pentru că ei sunt cei ce pot schimba ceva. Restul, unii măcar incearcă, altii probabil or să se gândească la asta când or avea copii. Suntem ridicoli si nu realizăm asta. Şi nouă ne spuneau părinţii si bunicii acelaşi lucru, dar au făcut ceva pentru noi.
1.Ea (45 de ani, copilul 18 ani) - am cel mai cuminte copil, nu bea, nu fumează, nu iese cu prietenii, stă la calculator, ne mai certăm noi când vreau sa intru şi eu, dar în rest e ok.
Răspuns: pe naiba e ok ca la 18 ani să iţi petreci viaţa numai la calculator.
2. Întrebare : tu vorbeşti cu fata ta despre metodele contraceptive?
Ea (35 ani)- esti nebună, ce mama a vorbit cu mine?
Răspuns:- probabil că nu şi d-aia te-ai măritat la 18 ani(din cauză că ai rămas gravidă) şi te-ai despărţit la 22 că te bătea, dar fata ta la 17 ani deja a făcut un avort.
3. Ea (30 de ani)- ma bucur că fiimea nu-i emo, ascultă manele si nici nu am auzit-o vreodată vorbind de rock.
Răspuns: deci eu sunt emo că ascult rock. Fata ta nu o fii emo, dar urăste când vii acasă de la servici si dai drumul la tv pe kanald(sper că am scris bine) şi când asculţi manele( ea nu le suportă, dar asta aude la voi).
4. El (45 de ani) : cred că unii sunt tâmpiţi, vorbesc copiiilor lor despre sex.
Răspuns: nu, nu ei sunt tâmpiţi. Vorbeşte-i şi tu, băiatul tău deja era să te facă bunic (vezi 2).
5.Un grup de oameni- s-a schimbat lumea tare mult. Numai copii emo, fete dezbrăcate si băieţi cu gândul la alcool vezi. Noi ştim ce fac copiii noştrii.
Răspuns: greşiti şi voi ca toţi de mai înainte. Fetele voastre au plin hi5-ul de poze în care sunt îmbrăcate doar în sutien si chiloţei, sau doar în chiloţei. Băieţii voştrii au simţit deja ce senzatie ai când eşti beat. Fetele voastre au poze făcute noaptea în cimitire. Şi fetele şi băieţii fumează şi de banii pe care voi îi lăsati pentru un corn îşi iau bautură.
6. Ea1 si Ea2:- mie fata mea îmi spune tot ce face.
Răspuns: Ea1- m-aş bucura, dar ştiu că nu-i aşa, pentru că fata ta la 15 ani e deja la al treilea iubit şi fata ta deja şi-a început viaţa sexuală şi grav e că nu foloseşte nimic să se protejeze.
Ea2- asta înseamna ca esti de acord cu faptul că iubitul fetei tale o mai pocneşte din când în când?
7. Ea (12 ani)- o urăsc pe mama, nu ştie decât telenovele şi otv.
Răspuns: nu spune asta, vorbeşte cu ea.
Ea: cu cine mă? Că ştie doar să ţipe si să stea la bărfă. Le urăsc pe toate. Doar când vine tata acasă din cursă se schimbă câte ceva.
8.El (19 ani)- mama e o c...ă. Îl înşeală pe tata şi tot ea e aia cu scandal.
Eu- dar tu de unde ştii?
El- dacă am prins-o cu ăla în pat, e tatăl iubitei mele.
Şi lista poate continua, dar mă opresc aici. Toate personajele sunt reale. Răspunsurile sunt ale mele, dar nu au fost date direct părinţilor, pentru a nu pierde încrederea copiiilor.Îmi pare rău doar pentru faptul că aceşti copii nu pot vorbi cu părinţii lor despre asta.
Referitor la filmul de aici, sau de aici vă întreb pe voi ca părinţi: când a fost ultima oara când v-aţi scos copilul la joacă? Ce- i spui copilului tău atunci când îl vezi că vrea să bea apă după un amic? Sau ce aţi făcut ca generaţia lor să fie altfel si nu aşa cum e?
Acesta a fost primul episod din "m-am săturat"...
va continua

11 comentarii:

bibi spunea...

prea multe adevaruri!:|

un ranit :) spunea...

Oooo mama ranitilor nu mai suporta.Te cred si eu, noi mari, ei mici, ei batrani si tu una singura :)
Tragi semnale de alarma care sper sa fie auzite.Sper ca sormea sa invete sa vorbeasca cu fiisa.
Apropo, vezi ca terinatii aia 2 sunt in depresie mare si au un plan tampit :)

un ranit :) spunea...

Uitasem.Sa-mi accepti comentariile si fa ceva cu telefonul ala,ca-i grav cu ratatii, se uita la nora pt mama si asculta haven si manele si se cred la nunta =))

Anonim spunea...

da,e pacat ca unii parinti nu stiu sa comunice cu copii lor sau ii considera prea mici si imaturi.oricum,multi dintre ei,cand observa ca sfaturile sau lectiile parintilor intarzie sa apara invata sa se educe si singuri.Unii gresesc mai mult in perioada asta a copilariei/adolescentei, altii mai putin, depinde si de felul in care vad ei lucrurile.

Anonim spunea...

dc nu accepti com in care ti se spune ca esti proasta? cine plm esti tu sa vb despre copi?ai copii?

Fetita Junglei13 spunea...

@anonim- 1.accept si injuraturi,dar ma injuri pe mine,ca eu debitez ce scrie pe aici,nu pe familia mea; 2.nu ma sa ma iau de tine pt cum ai scris si eu gresesc,despre "plm" vezi intr-o alta postare.Inainte sa acuzi, intereseaza-te.Nu, nu am copii facuti de mine, dar... si asta te las sa aflii singur/a

Fetita Junglei13 spunea...

erata: "nu am"

Anonim spunea...

esti tare proasta

Fetita Junglei13 spunea...

@anonim- am spus cumva ca as fii desteapta?M-am nascut proasta si traiesc sa ma destept, am o vorba, te pui la mintea prostului, esti mai prost ca el,dar cateodata merita sa incerci si tu esti exemplul viu.
A fost ultimul comentariu cu injuraturi,pe care ti l-am acceptat, ai ceva sa-mi spui, imi spui direct.

adevarata fiica...:)) spunea...

hopa...ete un anonim...mi-ai putea spune si mie asa...cu inteligenta ta superioara mai ANONIMULE...dc e fata asta proasta?!?


daca nu cunosti,nu mai vorbii...iar daca cunosti esti prost/proasta dk tu crezi k o cunosti asa de bine incat sa poti spui daca e proasta sau nu!gandeste de 2 ori inainte sa spui ceva k s-ar putea ca ceilalti sa te ia de TANTALAU/TANTALOAICA...

tot aia mica cu omida:) spunea...

@anonim...a,poate ai copii...si nu prea stii ce sa vb cu ei...te rog spune-le,in caz ca ai,sa nu-ti urmeze exemplul!
si daca ea nu are copii ai ei...are multi pitici kre ii considera ai ei...sunt printre ei si te asigur k vorbesc o groaza de lucruri cu ea pe kre cu mama nu as putea sa le vorbesc...ar fi cea mai super mama,daca ar avea copilasii ei...asa k...DND si joc de glezne;)