vineri, 28 august 2009

SUNT PROASTĂ

Sunt proasta, recunosc. Şi ştiţi de ce? Pentru că eu merg pe principiul inventat de către mine "te pui la mintea prostului, eşti mai prost ca el" şi azi mă pun, azi vreau să fiu PROASTĂ. Am primit un link pentru a citi ceva şi uitându-mă am descoperit asta. Şi nu mă pot abţine să nu-i răspund.
1. Dacă pâna la Dumbrăveşti sunt 25 km, de la Ploieşti, iar de acolo până în Sfârleanca mai sunt vreo 2 (depinde exact unde ai fost) ai parcurs vreo 27 km dus (daca ai plecat din Ploieşti).
2. Da, e o suburbie, precum sunt Bereasca (şi am prieteni acolo) şi Cartierul Mitică Apostol pentru Ploieşti.
3. Numele, e numele unei localităţi, din judeţul unde sălăşluieşti tu, dar de unde să ştii tu asta? Ştii ca singurul judeţ cu "P" din ţară e Prahova? Ştii că ai trecut prin Găvănel ca să ajungi acolo? Ştii că şi Bughea, Olari, Ţonţeşti, Nistoreşti, Radila, Piţigoi, Cârjari, Ciocrac, Hătcărău, Hăbud şi multe altele sunt tot în Prahova? Ştii că-s două localităţi cu numele Cătunu şi cu numele de Ariceşti şi 4 Cocorăştii, în Prahova?
4. Pepeni...peste tot, în toate satele şi comunele pepenii se vând aşa. Dar e mult mai bine decât felul în care se vând genţile de "firmă" în centrul Ploieştiului; ăştia cu pepeni vin şi pleacă, ăia cu genţile, trag de tine şi-s acolo zilnic.
5. Gunoiul ... nu ţine de densitatea ghenelor, ci de bunul simţ, c-aşa-i peste tot, la unii lipseşte cu desăvârşire.
6. Nu, nu colcăia de bogaţi, dar pe vremea cănd tu nici măcar nu figurai în visele părinţilor tăi, sondele din satul ăsta ţineau în spate mii de oameni (dacă înţelegi).
7. "Şi totuşi păreau bazaţi locatarii"- da, ţi-o pot spune eu, că mulţi sunt şi-ţi mai pot spune că-s OAMENI (90%) , iar spre deosebire de tine, nu bagă mecla-n mol.
Apropo în satul ăla, cam la 50 de metrii de unde e făcută poza numărul 4, e un puţ (o fântână) cu apă mult mai bună, decât aia plată, pe care ai dat tu banii. Şi tot la distanţă de poza 4, dar aproximativ la 150 de metrii s-a născut el şi poţi să ai mii şi milioane de bani, nu-i ajungi nici măcar la glezne şi stii de ce? Pentru că el e OM şi a ştiut cum să-şi educe copiii şi n-a uitat niciodată de unde a plecat. Şi-n spate la gară (halta Mălăieşti)...dar lasă, asta afl-o singur.
8. Aventură prin Sfârleanca o fi fost pentru tine, dar e mult mai linişte ca-n multe cartiere din Ploieşti sau alte localităţi din Prahova.
Recunosc încă odata că-s PROASTĂ şi că dacă mi-ar trăi stramoşii i-aş scuipa în faţă pentru că au luptat pentru ca unul ca tine să-şi bată joc. Nu, nu i-aş scuipa, normal, aş plânge şi mi-aş cere iertare pentru unul ca tine şi alţii asemenea ţie.
P.S- nu stau în Sfârleanca.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Da...o lipsa de ocupatie acuta pentru cel care a scris articolul.E un sat ca oricare altul.Nu inteleg ce a vrut sa scoata in evidenta.

artemis spunea...

Nu mai fi trista, ca proasta sigur nu o sa fi, oricat ai incerca!Ignoranti au existat mereu, doar ca acum sunt din ce in ce mai multi si mai au si curajul sa se laude cu nestiinta lor.Si multumesc pentru informatii, cateva dintre ele mi-au largit si mie orizontul cunoasterii:)

Fetita Junglei13 spunea...

@artemis- Cu placere, nici eu nu stiu multe "cand ma lauda cineva,ma cuprinde panica, daca ar afla tot ce nu stiu,tot ce nu sunt?Cand ma condamna,ma simt linistit,sunt totusi mai bun decat atat"(Noica).Cu placere si eu iti multumesc.

Anonim spunea...

1.nu conteaza cati km am parcurs , a fost un detaliu , dar ca sa fim exacti ruta a fost Varbilau-Sfarleanca
2.prin suburbie am vrut sa alint , asa mi a placut sa i zic , ce i gresit in asta ?
3.Stiu , stiu , doar ca numele sfarleanca mi se pare amuzant , inteligenta mea e putina si face legatura cu sfarcurile si se amuza din cauza asta , nu am altceva cu numele sfarleanca
4.da , peste tot , si la mine , asa e , oamenii isi castiga painea , dar nu pot sa ma abtin din ras cand ii aud cu clasica strigare 'peeeeepeni peeeeepeni , hai la peepeeeeeeni'
5.da , corect , gheene sunt peste tot , dar si n sfarleanca , iar eu recunosc ca s nesimtit
6.colcaia de bogatii , nu de bogati . da , avem petrol in tara , pe mine m a bucurat sa vad sonda aia , acu daca s a terminat petrolul normal c au inchis o , ma rog , nu ma pricep la exploatarea petrolului , sunt mai prost de fel
7.si magazinele alea chiar erau nasoale , n aveau nimic si eu nu puteam bea de la fantana pentru ca am probleme cu gatul si e rece la fantana , intelegi tu duduie , e rece si se umfla , si tre sa fac operatie sa le scot , dar nu ai de unde sa stii asta , de asta am luat apa plata nebagata la frigider , ca sa ma protejez si da , am cunoscut oameni tari de acolo , colegul meu Marius , e de acolo , un baiat super , iar eu crede ma , nu sunt nici pe departe baga mecla n mol
8.aventura in sfarleanca , asta a fost , sunt mandru ca am fost acolo si da , e liniste
Si intr adevar , te aprob , eu sunt un om rau , foarte rau , prost si nesimtit si rau de tot , chitros asa , vai steaua mea . Dar iti multumesc pentru ca mi ai atras atentia si am avut ocazia sa ne ciondanim un pic . Eu te iubesc si ti urez pace ! Poate o sa ne cunoastem odata ...

Anonim spunea...

si mi place foarte mult citatul din Noica

Fetita Junglei13 spunea...

@Andrei Paun- nu te-am facut in niciunul din epitetele alea in care spu tu :)
Daca ai venit de la Varbilau,mi se pare imposibil sa nu fii auzit de Sfarleanca si ma mir ca nu ti s-a parut amuzant Cotofenesti.
Inca mai "colcaie de bogatii",dar nu are cine sa le valorifice,sunt alte interese.
Aceeasi operatie trebuie s-o faca si duduia,dar tot mai buna-i aia de fantana :)
Aaa si poate ne cunoastem,dar netul e minunat,nu?Ma bucur ca ma iubesti,eu nici nu te iubesc,nici nu te urasc,pur si simplu,ti-am raspuns si atat.