miercuri, 26 august 2009

Electrica, episodul 5986

Şi dublele( nu cele de cereale) aferente lui, mai (dacă ai vreo treabă cu iunie, precum are altcineva, e chestie de gen- am reuşit, le-am combinat mai ceva decât combinările de n luate câte k) ceva ca Tânăr şi Neliniştit:
- dubla 1: ora 00:15, stomacul tău simte cum îi lipseşte ceva, alergi zglobie în bucătărie, înhaţi cu disperare una bucată pâine şi deschizi fericită frigiderul...surpriză...întuneric şi nu din cauză că n-ai nimic sau că-i prea plin (cum îmi spun ei, că în frigiderul meu e întuneric că-i plin şi nu mai se vede becul), beznă pentru că au lovit ei mişeleşte şi mi-au răpit bucuria de a mânca pentru prima dată pe ziua respectivă. Bun, mănânc pâine goală, ca nici sarea nu o nimeresc acum şi aia de mi-o dau unii in ochi, am auzit ca nu-i comestibilă.
- reîntorarsă în cuibul meu, găsesc bricheta cu lanternă (să-i dea Dumnezeu sănătate ăluia de a inventat-o), atac frigiderul din nou, sunt fericită, mâncare.
- dubla 2: ora 00:25 , văd o luminiţă, speranţa creşte în mine, mai ceva decât coca pentru cozonaci. Greşit, e tata cu lanterna.
- dubla 3 : ora 00:35, din tavan apare o rază şi nu-s alienii, strig fericită "luminăăăăăăă", mai ceva decât striga Pinochio tată. Câţi "ă" a avut strigătul? 7, păi pe la 5, deja fericirea s-a transformat în dezamăgire. Cum opaiţul (tot moştenire şi pe care-l foloseam în alte vremuri când dădea unul dispoziţie să rămânem în beznă- cred că din cauza asta îmi place mai mult noaptea decât ziua) nu era la îndemână, am trecut la cititul la lanternă (lalafonie, că asta-i tot cacofonie, dar nefiind niciun "ca", ci "la").
- dubla 4: ora 00:50 o nouă luminiţă, dar mai slabă decât luminiţa de la capătul tunelului. Tragi (ai permis de port armă) concluzia că-i subtensiune, administrezi nişte medicamente tabloului (nu portretului tău, care-i ascuns bine în şifonier), dar nicio şansă să-şi revină, ataci prizele şi smulgi totul, măcar să-ţi salvezi tehnologia,că alţii au păţit-o.
-dublele 5,6,7,8- vine, pleacă, vine, pleacă, mai ceva ca turiştii pe litoralul românesc.
- dubla 9, ora 8:08 cafea, muzică şi...linişte, electrica loveşte mişeleşte.
- dubla 10, ora 8:10 vine, pleacă.
- dubla 11:- ora 8:15 pentru moment lumina monitorului, imi arată faptul că prin firele din pereţi, îmi e furnizată energie electrică. Pâna plec poate o sa fie la fel, după, ştiu alţii.
Nu cred ca Nemuritorul are de-a face cu toată treaba asta, cât curent să-nghită şi el?

11.Luminita lampa mica - Ion Dolanescu

Niciun comentariu: