duminică, 12 februarie 2012

Viaţa ca un banc

         Am să-ncep c-un banc, deşi nu-i de râs. Poate unii dintre voi îl ştiu şi-nţeleg mai repede.
  "La inundaţii toţi sătenii alergau disperaţi ca să scape, numai Gheorghe se urcă pe casă. Ajunge apa până la brâul casei, sătenii în căruţe-l strigă pe Gheorghe:
- Gheorgheeeeeeeee, hai măi, hai cu noi.
- Nu merg, Dumnezeu m-ajută.
Ajunge apa până la ferestre, treceau oamenii cu barca.
- Gheorgheeeeeeeee, hai măi, hai cu noi.
- Nu merg, Dumnezeu m-ajută.
Ajunge apa până la acoperiş, vine un elicopter să salveze ultimii rămaşi
- Gheorgheeeeeeeee, hai măi, hai cu noi.
- Nu merg, Dumnezeu m-ajută.

Moare Gheorghe şi ajunge-n Rai:
-păi, bine Doamne, eu am avut încredere şi...?
- păi, bine, Gheorghe. Eu ţi-am trimis trei semne, şi tu?"
       Cam aşa e şi cu oamenii. Dumnezeu, Budha, Alah sau oricum vreţi să-i spuneţi ne dă un semn, dar unii nu vor să priceapă.
      Am o colegă, care are 43 de ani (din cauza bătăilor primite-n căsnicie, arată de vreo 50 şi ceva) şi căreia în urma mai multor controale (investigaţii), medicii i-au spus că trebuie să meargă ca să-i extragă un nodul de la unul dintre sâni. Ce să vă spun, că se plânge că o doare, că o jenează? Nu, probabil nu vă interesează, dar vroiam să vă spun, că unii oameni au o şansă, au o portiţă, dar o refuză cu desăvârşire. Am auzit-o într-o zi, când îi spunea cuiva, am auzit-o şi a doua zi, când spunea că o doare, şi-am tot auzit-o, până mi-a zis ce i-a spus medicul, de-atunci, zilnic, când spune despre asta, o "cert", îi spun că are o şansă, o rog să meargă acum, când încă se mai poate schimba ceva. Îi e frică, îi e jenă...
    Într-o zi spunea că fiul cel mic (22 de ani) nici nu vrea s-audă, despre operaţie, i-am zis să-şi întrebe fiul, dacă vrea s-o audă pentru mai mult timp sau pentru mai puţin.Am fost nesimţită, ştiu, dar nu înţeleg oamenii, cărora li se oferă o şansă, dar ei o refuză

4 comentarii:

Mihaeladm spunea...

n-ai fost deloc abrupta, ai fost realista.
Din pacate ai mare dreptate - sunt multi care, desi primesc semnele din timp, nu fac nimic.
Am exemple de parinti tineri care incearca toate portitele pentru problemele de sanatate ale copiilor lor, desi nu le-au fost oferite multe sperante.
Dar aici, cand ti se spune ca se poate rezolva, sa nu incerci ... poate nu constientizeaza riscul.

Dara spunea...

Stai ca n-am inteles bine: de ce are baiatul ei ceva de spus intr-o asemenea chestiune?? Ala trebuia sufocat in fasa, sa nu mai apuce cei 22 de ani!

madMe spunea...

În ce familie poate trăi femeia aia? Soțul o bate, băiatul nu vrea să audă de o operație care îi poate salva viața... De ce îi lasă să decidă pentru ea? Ai fost încă prea subtilă cu ea :( Sper să îi vină mințile la cap...

Fetita Junglei13 spunea...

@all- n-am specificat ca acum e cu altcineva.Sotul,care o batea, a murit,nevasta primei ei iubiri (si verisoara ei) a murit, iar ea e acum impreuna cu prima iubire (concubini,dupa cum zice). Concubinul ei si fiul acestuia o indeamna sa mearga la doctor.
Nu stiu ce sa mai cred.