miercuri, 29 februarie 2012

Ai auzit vecină?!

     Nu?!?!?!Las' că îţi spun eu...
     Nu orice eliminarea apoasă sau biloasă, prin partea proeminentă a feţei sau orice fierbinţeală a pielii, poate fi numită gripă. Nu am studii în domeniu, dar logic pot fi mai grave sau mai puţin grave. Dacă tot nu mergi la cineva specializat, ca să îţi dea tratamentul adecvat, atunci n-ar trebui să te plângi ca nu îţi trece, de o lună, în ciuda faptului că iei bulinele ca pe Cip.
       La orice afectiune tratamentul poate fi diferit de la un pacient la altul. Da, ştiu c-am mai zis despre asta, dar mi-am amintit, nu datorită faptului că văd zilnic zeci de cazuri, ci datorită a ceea ce am auzit, într-o farmacie, Luni seara.

      Apropo, mereu exista "o prietenă", o terţă persoană, care a păţit-o, dar nu persoana în cauză.
      Aşadar ză histori: stam eu în ordinea sosirii, nu a numerelor de pe tricou, şi-aşteptam să fiu luată la întrebări "d-aia, d-aia, d-aia?", când deodată intră-n farmacie o leidi ( cu palărie, haină de blană, geantă asortată la eşarfă, cam la 40 de ani), se învârte puţin, se postează lângă mine şi-o-ntreabă pe angajata, care se ocupa cu asortatul mărfurilor, pe rafturi: "nu vă supăraţi, am o prietenă, care aseară a uitat să ia pilula. Ce să facă, să ia două-n seara asta sau să renunţe?". Eu nu zic că toate femeile ar trebui să ştie asta, dar dacă iei pastile ca anticoncepţional, se presupune că ţi le-a recomandat un medic, nu că ai luat c-ai auzit la amica Q, la vecina K şi medicul acela îţi spune clar, c-atunci când ai uitat una, continui în mod normal şi adopţi şi o altă măsură de protecţie. Dac-ai uitat să iei două, deja e altă poveste. Fiecare organism e unic, în felul său, iar ceea ce-mi prieşte mie, nu îţi va face şi ţie bine.
      P.S- ştiţi câte persoane şi-au dereglat normalitatea organismelor, din cauză c-au luat anticoncepţionale, după sfaturile vecinelor?
     

3 comentarii:

rumy spunea...

Sunt multe persoane care iau anticoncepționalele după ureche și după aia se miră de ce se îngrașă, de ce încep să aibă probleme dermatologice sau mai știu eu ce alte chestii... și nu se învață minte nici atunci. Ce să le faci?

madMe spunea...

Eu eram aia de dinainte , am uitat să modific numele... schimbi tu te rog? Pliiiiiz :D

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- momentan nu stiu cum sa schimb,am sa ma uit mai bine, maine.Dar ai perfecta dreptate.Inca mai sunt femei, care iau c-au auzit la vecina,la amica,etc.