miercuri, 29 februarie 2012

Bum

       Ce nu pot eu să-nţeleg (multe, ştiu) e c-atunci, când îţi permiţi o centrală termică, pentru încălzirea locuinţei, înseamnă că îţi poţi permite şi-un detector de gaze, nu? O centrală costă mii, un detector costă sute.

       De când cu exploziile recente, o grămadă de cunoscuţi apelează la ferestre lăsate deschise, peste noapte, în camera centralei, numai ca să fie siguri. Pe când, un detector de gaze, când îşi face simţită vreo scăpare, scoate un zgomot asurzitor, gazele se opresc instantaneu şi tu n-ai altceva de făcut decât să opreşti centrala, să scoţi detectorul din priză, să aeriseşti, puţin, să mergi afară, să acţionezi siguranţa (butonul), să reintroduci detectorul în priză, să reporneşti centrala şi să vezi, dacă defecţiunea persistă. În cazul acesta, orice om ştie ce are de făcut, nu? Ştiu, par multe de făcut, dar nu-s, precum ştiu că uneori, detectorul poate acţiona dacă simte miros de acetonă sau oţet.
       Şi mai ştiu c-afară n-ai cum pune detector de gaze, dar dacă de ani de zile, la cutia galbenă, unde-i cazat contoarul de gaze, se simte miros puternic de gaze, ar trebui să iei o măsură. Nu credeţi c-ar trebui chemaţi cei cu energia lui Suez, chiar dacă vara se simte foarte rar, mirosul, dar iarna persită şi asta de câţiva ani? Eu zic că da.

2 comentarii:

madMe spunea...

Ignoranța e mai buna, cred unii... până o pățesc :|

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- din pacate,da