marți, 14 februarie 2012

Scurt istoric al unei zile cu idioţi

     Oameni-s cum sunt.

      Din citatele zilei:
" .. în gură, p-ăla cu Vola, când trece pe la mine să nu mai dea zăpada, că acum trebuie să dau la lopată. Mă iau de el, să mergă cu lama în sus". Şi s-a luat, în condiţiile, în care, avea de dat doar trei lopeţi, pentru a dărâma pereţelul de zăpadă, format în urma Volei şi pe drum era exact ce se vede:
    În condiţii normale, se păstrează o anumită distanţă faţă de autovehiculul anterior. În condiţii de iarnă, se păstrează o şi mai mare distanţă. Numai că, surpiză:
În altă ordine de idei, azi mi-au văzut ochii, numai "nenormale" (sau or fi normale şi n-oi fi eu):
- pe DJ 102 D, şoseaua arată aşa (nu ştiu de ce nu mi se descarcă filmuleţul mai lung, în care am mers pe şosea):


Exact ca-n copilăria mea, când mă dădeam cu sania, dar pe DC nu ştiu ce număr, unde acum arată aşa:

 şi nu din cauză, că-i sindaconebzinarul, prin zonă. Din contră, la el arată aşa:

 După ce-am sosit acasă de la serviciu, după ce-am stat în şezlong pe terasă si-am băut o bere, mi-am dat seama c-ar fi mai indicat să cobor azi 2 km, tot terminasem berea de savurat şi mă durea fiecare centimetru de os/piele, după, decât să îi urc mâine  (i-am urcat şi azi, dar mi-a venit o idee genială, ca să-mi mai salevz din timp, pentru mâine). Şi pe drum văzui doi buni vecini (tată şi fiu), ai unui om (plecat cu serviciul prin ţară; acasă mamă bătrână, nevastă la vreo 44 de ani şi fiică=18 ani şi vreo trei luni), care îi desăpezeau podul din fată curţii. Mai rar aşa ceva, nu? Mda, dar unde aruncau zăpada? Pe stradă. Pe strada aceea, unde se vedea asfaltul (m-au lăsat acumulatorii=fără poze, acest caz). Apoi, să nu le zici nimic? Tatăl a fost miliţian pe vremuri, apoi poliţist şi-acum e tânăr pensionar.
Trotuare (cam aşa era poteca rezultată-n urma noastră, când plecam la şcoală. Numai că poteca era undeva la 2 km de strada principală si până când reveneam, deja era transformată-n drum normal, că ieşeau oamenii cu lopeţile):
 şi trotuare

Cel îngust e continuare celuilalt. Din păcate doar două late am găsit.
Unde e corect?
 Şi mi-au azuit urechile, altele, la fel:
"de unde si tu atâta zăpadă-n curte, nu ştiu, că aţi mai dus afară câteva roabe, data trecută şi parcă era liber
- mi-a trimis-o Moş Gerilă. Din cauza viscolului, din cer, de unde s-a putut.
- când a viscolit la noi?
- ieri, aseară.
- unde?"
Eu nu cred că-i aşa diferenţă între Ploieşti şi localitatea mea de baştină. Că doar, acolo n-o fi fost ca la Tropice, şi chiar dacă era, tot a prins din vremea aia când a plecat şi-a venit de la serviciu.
-"bagă-te-n m... m... în şanţ cu Vola ta cu tot ca să trec eu"
- " bip de primar, păi astea-s trotuare?"
Pe scurt toată lumea-şi bagă, dar de scos o lopată, nimeni.
Şi câştigători sunt morţii.
Două doamne în putere stau de vorbă,undeva, unde jgheaburile/burlanele/olanele stăteau să pice. Niciuna nu pune mâna pe vreun obiect, pentru a îndepărta ţurţurii şi surplusul de zăpada, subiectul dezbătut, W.
P.S- vine cineva la bere? Nu de alta, dar s-avem motiv ca să petrecem iarna pe oliţă.

Niciun comentariu: