sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Upc-ul ajută natalitatea

Ieri, pe la 17, ajunsei pentru două minute acasă şi mă rugă un vecin să văd , dacă la televizorul meu sunt programe tv. Nu erau, dar nici nu m-am agitat prea tare, am fugit cu vecinii în lume şi ne-am întors pe la 19:30. Când, din râsetele noastre dădurăm în uimire, nu din cauză de mult prea multă lumea pe stradă, că zise unul "a ieşit Viaţa Satului", iar eu continuai "emite mâine în eterul cătunului", ci din cauză că o văzurăm la un moment dat si pe mama unuia dintr noi, femeie, care n-are legătură cu activităţile "dătătoarelor de ştiri".
Uimirea ne-a fost elucidată, când am coborât din maşină si mama neparticipantă la ştiri ne-a spus că încă nu-s programe la tv. Ce se face în cazuri d-astea? Ca şi-n cazul Electricii, toţi se-ntorc spre mine, pentru că toţi ştiu că eu sunt cu sunatul. Nu ştiu oameni buni cum sunteţi voi, dar mie nu mi se pare nimic anormal să sun atâta vreme cât plătesc pentru un serviciu şi acel serviciu nu-mi este livrat cum trebuie.
Şi sunai, că eu dacă n-am cablu, n-am nici net, n-am nici telefonie fixă. Şi ce credeţi, că-mi auziră urechile, după ce-i spusei problema (aflasem între timp că la ora 14 au descoperit vecinii că nu mergea cablul)? Exact ca la Electrica "nu avem nicio sesizare până acum, sunteţi sigură?". Apoi, sigură eram, foarte sigură, dar mă mirai iar că nu sunt sesizări, adică plăteşti pentru ceva şi stai si-aştepţi să vezi, când s-o remedia?
Bun, vorbii cu omul, dădui numere de case, deşi îi spusei că parte din vecini o ştiu după nume, numerele nu ajută la nimic, că nu-s în ordine şi nu ştiu ce număr are vecinul de vis-a-vis, îmi spuse numărul de inregistrare fiind uimit în continuare de avaria, care la dânşii n-apărea şi plecai liniştită.
În faţa casei mă-ntâlnii cu alţi vecini şi mă-ntrebă vecina permanentă dacă ştiu ceva de avarie şi-i spusei continuând "lăsaţi, că uite aşa mai citeşte omul o carte, mai coase o flanea, se culcă mai devreme, ajută şi UPC-ul dezvoltarea societăţii", la care vecinul de weekend zise "creşte natalitatea şi asta e bine".
Şi ce linişte era pe la 23:45 pe stradă, nu tu luminiţe albastre prin case, nu tu sunete, nimic, beznă şi linişte, probabil creştea natalitatea, deşi majoritatea e pensionară.
Şi-o-ntrbare: numerele de la relaţii cu clineţii la ce folosesc? Nu pentru a fi apelate în caz de nevoie? Nu de alta, dar vorba unora "o să ajungă şi UPC-ul să aprindă beculeţe precum Electrica, atunci când îţi spui numele".

Niciun comentariu: