sâmbătă, 5 decembrie 2009

Ţi-ai pregătit cizmele?

În noaptea asta vine Moşul, pentru că pe 6 Decembrie se sărbătoreşte Sfântul Nicolae. În primul rând, alegerile mi-au stricat sărbătoare de anul acesta. Şi nu neapărat, pentru că mi s-a scârbit, nu, dar colega mea se numără printre cei, ce-şi pierd ziua într-una dintre comisiile de vot. Cum nu se putea împărţi şi la serviciu şi la circ şi cum eu nu puteam s-o las aşa, ea a ales circul, eu merg la serviciu. Deci, renunţat la planurile, de a mă îmbrăca în poleială şi cu fundiţă, anul ăsta am să fiu un Moş întârziat, sper doar să aibe ei răbdare.
Doi. Ţi-ai pregătit cizmele?
Uite asta dilemă. De venit, mi-aş fii dorit să vină sub forma unui mail (asta e o nouă scrisoare, acum), dar n-o să vină, ştiu. De pregătit? O altă dilemă. O ea şi-a cumpărat o pereche de cizme, o altă ea i-a spus "astea-s cizme de curvă"
în poză sunt picioarele mele, cizma de curvă, e cea din piciorul drept.
Şi pentru că am elucidat o dilemă, am altele. Care-s cizmele de femeie serioasă? Şi dacă, nu mi-ar fii fost stricată această zi, care cizme trebuia să le port mâine, la hramul bisericii? Alea de femeie pioasă, nu? Păi da, că-n asta constă pioşenia acum, nu contează că stau şi celvetesc şi studiază pe toată lumea, dacă au basma pe cap şi au aprins o lumânare.
Concluzie: nu mi-am pregătit cizmele, le-am ascuns, nuiaua o pot primi şi personal.
Să nu uit, dacă ai uitat să pui grâu, de Sfântul Andrei, o poţi face măine. Şi tot mâine poţi pune crenguţe de pomi, la înflorit. Crenguţe, da? Nu crengi sau tot copacul.

Un comentariu:

Lillee spunea...

:) Eu nu mi-am pregatit cizmele...dar se pare ca s-au pregatit singure :)