miercuri, 16 decembrie 2009

O duda, doua dude

Am tot aşteptat iarna, pentru a scrie, despre el si uite ca iarna cu zapada a sosit. Prin primăvară, mă apucă şi pe mine furia, ca pe tot românul dornic de îmbogăţire, peste zi şi peste noapte. Acum ce să fac? La loto sau tot felul de concursuri, primite prin sms, nu am cum să câştig, pentru că nu joc. Cum alergam eu aşa şi mă gândeam, zbang, o palmă, în ceea ce mai aveam din Cerebel: "ia, să-mi deschid eu o privată" (a se citi un S.R.L, nu o budă). De tăiat frunze la câini (chiar imi doresc sa vad si eu cum face un caine, cand ii tai frunze...trinc, o alta idee tampita) şi frecat menta, nu mă puteam apuca, erau deja prea mulţi. Mi-aş fi deschis o afacere cu îngheţată, îngheţată cu gust de sarmale, mici, cârnaţi şi bere. A picat ideea, mi-a spus cineva, cum că există deja un aparat, ce-ţi poate face îngheţată cu orice gust. Bun, ce nu-i pe piaţă? De ce nu are nimeni o afacere cu dude? Dude trase în ciocolată, dude confiate, dude cu gust de căpşuni, de vanilie şi ce se mai dorea. Gata, asta e. Important era să-mi lansez afacerea, că adăugam apoi produse noi. Am găsit chiar şi asociaţi, ce-şi doreau ca investiţia noastră să evolueze, să propunem publicului strâmt (gândeam eu, că n-or să fie chiar aşa mulţi interesaţi) şi dude cu ketchup şi chiar maioneză. Eram mai fericită, decât Dunărea la Porţile de Fier, până când am fost trezită din visare mea, de către Tanta, Tanta e o alta personalitate de a mea, se trezeste rar, dar si cand o face, e de bine.  Si-acum trebuie sa explic cum si ce, pentru ca nimeni nu înţelege de ce am renunţat brusc la o afacere, ce părea profitabilă. Maici, Sfinti Parinti, fratilor, surorilor, lume, populatie de ce sa-mi deschid eu o afacere, ce ar fi fost doar de sezon? De unde luam eu dude acum? Poate din Congo sau Burkinafasso, ca-n tara mea s-au dus de mult.

Si-uite asa, s-a dus si imbogatirea mea .

Ca tot duduiesc eu intr-una, i-am molipsit si pe altii si-ajunge o ea (sosita tocmai de la Resita pe meleaguri prahovene), intr-un magazin si-n discutiile purtate de vanzatoare aude cuvantul magic: dude, dulceata de dude si-n mintea ei gandeste "ia sa aflu, cum se executa". Da' de unde, dulceata de dude, era codul, cand intra vreunul suspect in magazin si-a ramas biata fata cu sechele, cica toti suntem cu dudele p-aici.

P.S- cred ca am ceva cu dudele, din generala, de cand eram obligati sa crestem viermi de matase in laboratorul de chimie (asta asa, ca sa nu spun direct ca: de la cap pleaca toate)

7 comentarii:

Sam Scribul spunea...

:))) foarte interesanta postarea!!! mi-a placut stilul dulce-amarui romanesc si mi-ai facut pofta de dulceata de dude. intre timp, apreciez exuberanta, subtilitatea si originalitatea!

Lillee spunea...

:)) O idee geniala. Daca te gandesti sa-ti reiei planul cu afacerea...vreodata, sa-mi spui. Culeg eu dude toata vara si le pun la murat sau marinat si uite asa avem si iarna :D Merge?
Foarte tare, da..da, tu esti :D

Buf0n spunea...

Cand ai mancat ultima data dude ?! Zac`in tine pofte nabanuite si o foame de lunile de vara ... auf. Pentru orice busnis mustos ai nevoie de o stratagema, o doza de nebuneala notorie-curaj , cascaval de investit , rabdare si nerv elastic ... si cum te-ai obisnuit deja una din toate astea nu o ai sigur ! Sti tu "{...} cand i`i branza nu`i barbanza ... cand i`i coasa nu`i trifoi ... cand i`i p*z*a nu`i un c*i "

Fetita Junglei13 spunea...

@Sam Scribul- multumesc
@Lillee- s-a facut
@BufOon- asta vara :),sincer de vara nu-mi e asa dor,e ultima preferata a mea,cu toate ca stiu,ca fiecare anotimp are farmecul lui.De fapt,mi-e dor de verile de altadata.Imi lipseste,cascavalul,in rest dispun de toate,mai ales de un pic de nebunie.

iculici spunea...

in afara subiectului:
scumpa, te pup din iasi. :D
stii ... pe aici m-am intalnit cu mos craciun si mi-a zis ca are un cadou pentru tine, dar ii trebe adresa ta exacta.
adica, am un pachetel pentru tine, imi trebuie doar adresa ta. e ceva dragut; sper sa-ti placa. si sa stii ca vorbesc fff. serios. am pregatit pentru tine si pentru aura de pe trilu' . adresa lor o am de anu' trecut ca am primit de la sotul ei o rata galbena - e pusa pe trilu' :D

PUP.
ICULICI-ul. :D

Fetita Junglei13 spunea...

@iculici- ce dor mi-era de tine,m-am gandit eu ca ai rams prin Iasi.Acelasi lucru il vroiam si eu de la tine :)

iculici spunea...

VAAAII... PARCA N-AS FI SCRIS EU ACOLO... CU SCRISU' ALA MIC-MIC...
ERAM IN MALL, CA IN CAMIN N-AU DAT DRUMU' LA NET. N-AM MAI REZISTAT... AM DAT O FUGA IN MALL ...
CE DOR MI-ERA DE CASA, DE CALCU' MEU, DE NETU' MEU, DE AI MEI... SI DE ELE, FETILII MELE. MI-I DOR, DA' ABIA MAINE NE VEDEM, CA LA NOAPTE IS LA MUNCI.

SI DE TINE MI-ERA DOR.

PUP.