vineri, 2 aprilie 2010

M-am săturat

Cică să fim mai buni, mai înţelegători, mai... Uite ca nu pot concepe asta. De ce doar acum să fim mai? Sunt anumite treburi, lucruri, cum vreţi să le spuneţi, pe care le fac din plăcere, că vreau, că aşa simt, dar mai ales cred, nu mă obligă nimeni, precum nici eu nu oblig pe nimeni, dar mi se pare prea mult, peste toate puterile mele, să înţeleg de ce bunătatea asta trebuie evidenţiată acum. Poate că, dacă scriam asta de ieri, credeaţi ca-i 1 Aprilie şi mă ţin de păcăleli, deşi am zis clar, că nu fac asta aici. Trecând peste faptul că toată lumea înjură pe toată lumea, în trafic, la cozi, pe trotuare, în autobuze, în staţii (nu mi-au suportat urechile prea multe, că spre norocul meu, eu mi-am dorit doar două kg de mere), ceea ce mi-a produs aşa o scârbă faţă de bunătatea asta au fost altele.
Nu contează, dacă eşti musulman, eşti ortodox, eşti catolic, eşti baptist, evanghelist, e religia ta şi crezi în ea. Nu contează nici dacă eşti ateu, mai bine aşa decât ca alţii, dar dacă religia ta e ortodoxă şi mergi la spovedit şi acolo întâlneşti anumite specimene, precum cel de mai jos, cum ar trebui să reacţionezi?
Fără să spunem, fără să vorbesc la a treia persoană, vă spun direct că eu ieri am mers la spovedit şi-am trecut peste răspunsul şi intonaţia doamnei de la lumânări, aşa cum fac mereu, cu toate că mă întreb, oare ce probleme o avea doamna de nu-şi poate ascunde dispreţul nici acoolo, la locul ei de muncă, dar n-am înţeles şi nici n-am s-o fac vreodată, de ce se vine la spovedit şi dacă popa, preotul, părintele (ziceţi-i cum vreţi) îţi spune el acolo, numai voi ştiţi ce, trebuie să faci un mare circ şi să-i deranjezi şi pe alţii, cum că "dar cine eşti tu mă să-mi spui mie să nu mă împărtăşesc? Dar tu n-ai păcate? Voi nu sunteţi desfrânaţi..........". Se presupune că acolo te duci că vrei, că îţi doreşti, fără să te ameninţe cineva cu mitraliera şi pentru că tu crezi în Dumnezeu, nu să-l întrebi pe popă ce face el.
Mă lăsaţi cu bunătatea asta exagerată în zilele de sărbătoare, dacă în rest nu există, nu văd de ce şi-ar face apariţia subit acum.

Niciun comentariu: