duminică, 3 aprilie 2011

Si nervi si bucurie

Ce-ti trebuie sa ma enervezi (taiem nervi, ca astia provoaca riduri) scoti din calmul meu? Nesimtire. Nesimtire si mai mare, decat aici. O intrebare am la voi, oamenii normali: voi beti cafea din vaza, glastra  sau ce alte denumiri o mai avea obiectul in care se introduc flori?
Sa va explic detaliat.
 Noi la serviciu suntem doua femei, doua. Noi doua ne intalnim zece minute pe zi, nu mai mult. Eu sunt aia zapacita, nebuna, crazy, zambareata, etc, colega e doamna mama, sotie, serioasa, etc. Eu conform zicerilor, n-am nicio grija pe planeta asta (mie putin imi pasa de ziceri, sincer, nu stiu zicerile ce-i in mintea mea, sufletul meu sau ce scrie pe anumite hartii), doamna colega e mama, exemplul al societatii, bla, bla, bla. Imi poate spune si mie cineva, ce exemple sunt urmatoarele?
Imi iau cate un bidon de apa minerala, ca am momente, cand setea mi-e potolita doar de ceva acidulat. In mod normal, apa aia, intre timp trezita, mi-ar ajunge o sapatamna, in mod anormal se evapora subit. Eu n-am tinut cont la apa, n-am facut x-uri pe sticla, n-am luat cotele apei carbogazoase si nici macar, n-am numarat bulele. N-am zis niciodata nimic, desi imi dadeam seama, ca sticla aia nu se goleste singura peste noapte. Apogeul a fost atins, cand intr-o zi,  la ora 14:30, m-am prezentat cu apa in stare virgina, am baut eu vreo doua guri (si jur, ca n-am gura mare, decat daca e vorba de vreo incalcare a dreptului cetateanului din mine) si a doua zi, cand am cautat sticla, n-am gasit-o nici macar goala. Cretina, cum ma aflu, n-am intrebat nimic, am cumparat o alta, nerenuntand a ma intreba, ce s-o fi ales de sticla macar. Peste vreo doua zile, mi s-a elucidat si misterul asta: a cumparat niste motorina, de la camionagiu, a avut nevoie de sticla si a aruncat apa. Acum, ori eu sunt tampita, ori sunt nebuna. De ce sa arunci apa colegei, cand sunt atatea sticle goale in jur?
Trecem si de asta, ca am achizitionat alta, nu-i bai. Si de la aceea pana la cea din care si-a servit fiica, de fata cu mine, intr-o zi, cand eram in treacat, am mai consumat cateva. Eu ii dau si unui copil necunoscut, o duda, daca nu obiecteaza adultul, ce-l insoteste, asa ca nu faptul ca si-a potolit setea, m-a scarbit, ci vorbele si gestul "ia, bea din apa, pe care o cumpara FJ13".Cum sa nu mi se increteasca fruntea, cand vad in jur alte sticle si cand stiu ca, daca n-ai chef sa iti iei o apa, poti sa ajungi acasa din locul respectiv, in maxim 3 minute?
Bun, cu apa minerala am rezolvat-o, daca vreau sa am, nu imi cumpar, dar cana? Chiar si cana? Din cate cani sunt in jur, tocmai a mea? Mai ales ca stii sigur, ca-i a mea, ca altii din jur, n-ar avea, de unde sa dispuna. De ce nu pe a ei? E mai haioasa, ca e neagra? Scrie frumos www cu alb pe ea? Vrei o cana d-aia, imi ceri, nu-i bai, dar din dar, etc, etc. Dar sa-mi transformi cana deja de doua ori, e prea mult. Eu am primit flori, ea a primit flori. Eu am improvizat ceva, pana am plecat acasa, eu mi-am gasit cana pe post de vaza, cand a primit si ea flori. Si nu-i vorba de scarba, poti sa-ti eliberezi udatura din nas, langa mine si eu tot mananc, dar gestul. Eu am dat florile la o parte si mi-am facut apoi o cafea (nu cu apa de la flori), dar nu i-am pus florile in cana ei.
Cateodata imi vine sa ma plesnesc singura. De ce? Pentru ca pot, pentru ca recunosc, ca-s fraiera si pentru ca merit. Poate o fi vreun trend nou, sa bei cafea din vaza si eu nu stiu. Poate ca acasa bea ceaiul din glastra si e ceva normal, dar jur pe rosu, cana mea are o forma normala, n-are inimioare, modele si modelase si nici vreun  efect special, ce ar putea-o asemana cu o vaza.
Ce-ti trebuie, sa-mi aduci zambetul ala din suflet? Nimic special.
Dar daca nu uiti de mine, in timp ce te afli aici si printre altele mi-l aduci si pe domnul si ma incluzi chiar la autograf, acolo, langa cele mai dragi fiinte ale tale, chiar si pe mine, deja ma face sa plang. Ce n-ati mai vazut om zambind plangand? Nu m-ati vazut pe mine.
Nu-mi place Sasarman, doar pentru Substantive si Floare la rever, ci pentru ca-mi da liniste.
Si lacrimi, lacrimi si liniste in acelasi timp, ma face sa simt melodia:
Florin Sasarman - Cu Iisus in celula
 
 

7 comentarii:

madMe spunea...

Dar colega aia a ta e chiar nesimțită, dacă îmi permiți calificativul. Mi se pare ca trece de orice limita, și că dă de-a dreptul în răutate.
Și eu sunt bleagă și accept multe de la mulți (deși recunosc ca de la o vreme m-am mai înăsprit și eu) așa că te înțeleg perfect.

Fetita Junglei13 spunea...

madMe- da, nesimtire se cheama.

Lillee spunea...

Cum spunea si madMe, colega respectiva ori e nesimtita cu n mare , ori e atat de redusa mintal incat nu-si da seama... Dar tind sa inclin spre prima varianta. Foarte bine i-ai facut mutand florile in cana ei. Este inadmisibil...mama ce-i faceam daca pica pe mana mea...

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- NESIMTITA,atat.Azi radio-ul era cazut jos, stiu ca nu l0a trantit special,dar nici macar sa-l ridice nu a putut.Imi vine s apun sare de lamaie in apa,cateodata.

Lillee spunea...

=)) Eu chiar am facut asta unei colege, in gluma. A luat doua guri de apa si s-a incretit toata... Ce m-a mai alergat in ziua aia.
De ce n-o faci??? :D

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- pentru ca mie imi place apa cu lamaie si cu sare de lamaie,dar zau am sa-i fac o surpriza d-asta intr-o zi.

Lillee spunea...

Si mie imi place dar nu te gandi ca i-am pus putina. Era mai multa sare de lamaie decat apa :))
Trebuie sa incerci si tu, nuuu, nu sa bei tu, ci tanti aia. :D