joi, 14 aprilie 2011

Iubesc ploile

"Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile..." atat, restul la poezia de Duminica, dar iubesc ploile, enorm. Iubesc primele picaturi, iubesc fulgerele, iubesc tunetele, iubesc tot ce tine de ploaie. Iubesc ploileaalea torentiale, care spala tot, iubesc in acelsi timp si ploile curate si suvoaiele, ce vin in urma lor. Da, iubesc ploile cu totul (ma refer aici la ploilea alea, ce nu provoaca inundatii). 
Si in sfarsit ploile au venit. N-a mai plouat de atunci, din 4 Decembrie, cand am simitit ploaia pana la ultimul por al pielii, cand puteam sa incetez iubirea asta, cand am simtit-o fizic, pe fiecare centimetru de piele. Era frig, extraordinar de frig, iar ploaia ce pica si-si facuse deja loc, prin mantoul meu, incerca sa ma faca sa uit de altele. N-a reusit, n-am uitat nici atunci, cand parasind restaurantul, necunoscandu-se trotuar sau sant, sosea sau alee, am intrat la propriu pana la genunchi in apa, n-am uitat nici azi. Umbrela nu mi-a ajutat la nimic, ploaia venea orizontal din fata, nici n-o vroiam, ploaia nu-mi putea sterge ploaia din suflet, dar cu toate astea iubesc ploile, precum iubesc iernile, desi cele mai dragi persoane le-am pierdut iarna. Ciudat, in Decembrie era iarna, dar era o ploaie de vara, numai frigul o transformase in altceva.
Ploile au venit ieri, au venit pe reprize. Mi-au dat intai speranta:
DSCN6739
m-au facut apoi sa-mi doresc sa aud ploaia si-am apelat la alte mijloace

m-au facut sa vorbesc cu norii, cand au incetat

DSCN6787
au inceput cu adevarat pe la 14:20

si in sfarsit au venit seara



7 comentarii:

Lillee spunea...

In ultimul filmulet, cantai? :)
Din pacate, pe mine ploaia ma deprima...:)

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- :)) am pus camera la filmat si eu ma schimbam.Am uitat de camera si cantam,da.Cand mi-am dat seama a fost prea tarziu.
Am facut mai tarziu un altul si iar m-am trezit lalaind :))Mai rau cu Baby when the sun goes down la la la

Lillee spunea...

:))) Lasa ca esti haioasa, mie imi plac filmuletele tale.

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- :))
Am niste filmulete la zgomote si sunete,pe care inca sunt in dubiu,daca sa le pun sau nu.Mi-e frica sa nu ramaneti fara monitor.

Lillee spunea...

Sper ca nu sunt facute dupa un experiment esuat cu ...fasole :))

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- nu :))

Lillee spunea...

ok, mi-ai spulberat sperantele :))