vineri, 22 aprilie 2011

Dezgust total

O altă întrebare enervantă, zilele acestea, mi se pare următoare: "când e ziua aia, în care trebuie să te duci la cimitir?" Şi la nelămurirea mea, să mă loveşti cu altă afirmaţie "e o zi, când trebuie să te duci să tămâi şi să duci flori". Pe bune? Trebuie? Nu, nu trebuie să faci nimic de ochii lumii, trebuie să faci doar ceeea ce simţi, când simţi.
Şi încă odată mă dezgustă oamenii.
Şi ceea ce mă face pe mine, să-mi pun întrebări, e situaţia în care văd parinţi creştini- ortodocşi, ce-şi tirmit copiii şi la slujbele de la biserică şi la adunările altor religii. Nu, că nu spun să nu fie copiii lăsaţi să descopere şi alte religii, nu, dar observ cum şi religia încpe să aibă adepţi, în funcţie de cadouri. Nu pot înţelege oricât m-ar tortura cineva, de ce azi mergi la o adunare, pentru că se dau cadouri şi mâine mergi la biserică ortodoxă, tot pentru că se dau cadouri. Sunt eu pe lângă? Probabil, dar sunt pe lângă cu multe.
Şi încă odată mă dezgustă oamenii.
Şi totuşi n-ar trebui să mă mai mire nimic, trăind într-o lume, în care, pentru a fi sigură, că lumânările or să rămână acolo, am ajuns să le însemn.

6 comentarii:

iculici spunea...

unde se dau, bree, daruri la noi, la ortodocși?
eu de când mă știu, n-am primit daruri de la biserică. poate ceva pomană, dacă mă știa preotul :) ... dar așa ... n-am primit daruri :)

PUP.
CU DRAG,
.

madMe spunea...

Îți împărtășesc total dezgustul, din păcate ai mare dreptate în ceea ce zici. :(

Unknown spunea...

Eu, spre exemplu, nu pricep cum poate Jesus sa moara la 30 si de ani in fiecare an. Ca vorba aia... n-au trecut decat 4 luni de cand s-a nascut :))

Lillee spunea...

Da, ma bucur ca exista oameni ca tine, FJ. Oameni care au curajul sa spuna, care nu se ascund dupa deget.
Sunt multi ipocriti, din pacate. Multi care arunca cu pietre in diverse chestii ce li se par lor anapoda, se bat cu pumnul in piept ca e saptamana mare si postul pastelui, se "lauda" cu credinta lor dar te injura prin magazine ca ei nu mai apuca cozonaci din cauza ta...
Te pup, sa ai o seara linistita :)

Mihaeladm spunea...

eiii, oamenii trebuie luati asa cum sunt. Suntem si rai, si prosti, si egoisti ... suntem departe de-a fi perfecti.
Dar dincolo de toate astea cred ca trebuie sa "speculam" partea buna din fiecare, cata e, acolo !
Altfel da, banul conduce chiar si religia azi, asta e.
Hai nu mai fi trista!

Fetita Junglei13 spunea...

@iulici- breee, inca o data iti spun,biseriile de cartiere nu se compara cu cele de la sat :P
@madMe- viata e rogvaiv si oamenii-s olorati
@Iulia Mihai- e ca si in viata,te-ai nasut in Decembrie,te-ai dus doua luni mai tarziu,dar in alt an,bla,bla, bla,33 :)
@Lillee- eu sunt mai din topor (nu furca,nu grebla).Am avut seara linistita,urmeaza o alta.
Sa fii cuminte :P
@Mihaeladm- departe de mine gandul tristetii,pentru asa ceva.E doar dezgust, precum dezgust e si fata de persoanele,pe are le-am vazut cum se chinuiau sa treaca pe sub masa.Se chinuiau pentru ca fusta era muuult prea scurta,sau pantalonii mult prea mulati.
Nu,nu-s habotnica, dar respecta-l pe cel de langa tine, daca dpe tine nu vrei.Crede-ma, chilotii rosii,ca ai ei aveam si eu si cred ca fundul meu se vede mai bine, decat noada, pe care am zarit-o eu.Bleahhh, la doar doi centimetri.