joi, 21 aprilie 2011

Ciao Italy

Pizza, spagehete si pisici pe acoperişuri.
Într-un an oarecare, o persoană oarecare era întrebată, pe când căuta "un ingredient magic", pentru a colora câteva ouă, pentru a avea ouă colorate la masa de Paşte, de către nişte doamne italiene: "dar pentru ce ai nevoie de aşa ceva?" şi după răspunsul dat: "vreau să mă simt ca acasă. E ţara voastră, dar e tradiţia noastră", cuvintele ieşite din gura unei doamne,au rămas întipărite şi astăzi , mai mult ca niciodată, persoana oarecare crede că, din păcate, o să fie şi în ţara ei la fel.
Care erau cuvintele?

"Făceam şi noi cândva, dar nu mai e la modă".
Dacă are cineva curajul să mă contrazică, e liber s-o facă, dar atunci, din diverse motive, ouăle au fost colorate cu acuarele.

6 comentarii:

Sorin spunea...

Măcar din punctul ăsta de vedere avem un avantaj . Noi încă ştim sa ne păstrăm tradiţiile . E poate singurul lucru ce ne-a mai rămas al nostru , chiar dacă preluăm sărbători ( care devin mai populare la un moment dat ), chiar dacă mai mult la sate şi mai mult de către cei în vârstă . La noi tradiţia a fost ridicata la rang de artă dar inevitabil se va pierde , tăvălugul timpului trece peste noi atât de repede încât uităm de suflet , tradiţii şi obiceiuri.

madMe spunea...

Păcat că 'moda' asta șterge tradiții și obiceiuri frumoase, mare păcat că îi permitem să facă asta...

Fetita Junglei13 spunea...

@SorinN- bine zis, inca.
@madMe- moda vine,moda trece,pe mine ma lasa rece :)

Alle. spunea...

Mda... Asa ma enerveaza persoanele innebunite dupa mode, trenduri, ultima chestie considerata cool. Off, spiritul asta de turma care se consuma mai ales la adolescenti.
Traditiile sunt cele cu valoare, le face cine vrea, nu le respecta cine nu vrea, dar raman acolo si dainuiesc. Pacat ca multe se pierd.

Lillee spunea...

Eu consider in felul urmator:
-trebuie sa fii deschis la nou, aici includem si moda si trend-uri si tot. Treci prin toate, iti clatesti ochii si mintea si faci ce simti. Nu pentru ca e la moda sau nu, nu pentru ca asa trebuie.
Am fost inzestrati cu ratiune, s-o folosim.
Imi plac traditiile de pasti, ouale vopsite, lumina ce o aducem in casa, etc. Imi plac si cele de Craciun si poate ca mai sunt multe.
Dar sunt care nu-mi plac. De exemplu cele legate de nunta, majoritatea lor. :)

Fetita Junglei13 spunea...

@Allee- pe mine mai mult spiritul de turma.
@Lillee- si eu sunt de acord cu deschiderea spre nou,dar nu sa uit ce e vechi,al nostru.Adica sa nu-mi fie rusine sa spun despre ceva,in timp ce practic acel ceva, doar de gura oamenilor.Ma distreaza enorm cele de la nunta,dar nu suport ursitoarele la botez.