marți, 19 aprilie 2011

...

Sunt câteva întrebări, ce-mi produc o stare de vărsătură puternică, de fiecare dată, când vin sărbatorile, şi la care mă minunez de fiecare dată, când îi aud pe alţii răspunzând:
- posteşti?
- care e cel mai mare păcat al tău?
- ce găteşti? Aaaa, păi limbă de struţ la abur?N-am mâncat niciodată, dar am să fac şi eu, nu se ştie cine vine în vizită.
- nu te vopseşţi? Nu mergi la coafor/ salon/ frizer/ etc?
Întrebări sunt multe, bine că le-am uitat între timp.

Şi-s câteva situaţii, ce îmi produc aceleaşi stări:
- cozile interminabile prin magazine (mulţumesc, că m-a ferit Dumnezeu de aşa ceva şi cumpărăturile lunare le-am făcut de acum două săptămâni)
- sărutatul zidului bisericii si crucea până la pământ, urmate de nelipsita replică  " ai văzut surată, popa avea firul tras la buzunar".
Şi încă o dată mi se întipăreşte în minte credinţa că sărbătorile scot tot ce-i mai urât în oameni.

7 comentarii:

Lillee spunea...

Aici sunt perfect de acord cu tine.
Iti spuneam intr-un comenatariu de la un articol anterior, ca tanjesc dupa vremurile petrecute cu bunicii. In perioada asta, tanjesc si mai mult. Pentru ca atunci chiar simteam spiritul, totul era mai "curat", ma bucuram si traiam sarbatoarea. Ori eram eu copil, ori erau si vremurile altfel, nu stiu. Dar, cum spuneai si tu, acum parca totul devine un haos general, revolutie, dezmat...tot ce-i mai urat. Goana dupa alimente, care de care mai pompoase, bataie pe ele, goana dupa saloane de infrumusetare...barfe, iscodeli...
Urat, din ce in ce mai urat.

ioan spunea...

Doamne-ajuta ! Saptamana asta ar trebui sa stam ca babele pe ulita...cu mana peste gura...

Vlad Stoica spunea...

Din pacate aveti perfecta dreptate. Pentru putini oameni sarbatorile si in special Craciunul si Pastele, mai inseamna ceea ce ar trebui. Pentru marea majoritatea e un bun prilej de petreceri, de a nu merge la munca si de lauda, foarte mare pacat.

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- hai sa te fac sa razi.Eu de ceva vreme tot zic ca ma tund,adica ii iau putin varfurile si ii redau forma.Asta inseamna ca nu o mai pot face singura,ci e musai sa merg la doamna cu foarfeca.Cand a putut ea,n-am putut eu si invers.Luni mi-a zis: "Joi sa vii neparat,ca am o fereastra".Nuuu, poate avea si o usa,ca eu nu ma risc acum, dupa Paste,ca n-o sa imi pice parul,daca nu ma duc acum.
Despre restul,doar atat: o sa fie si mai urat.
@Ioan- si inca o data te contrazic (si nu e bine sa contrazici o femeie): e tottal gresit ca babele pe ulita,crede-ma.Babele pe ulita stau cu mana la gura,daca iti plimbi picioarele acoperite doar pana la genunchii,dar dimineata la prima ora isi dau intalnire pentru a "povesti" despre viata altora.
@Vlad Stoica- multumesc de popas.Din pacate o sa fie si mai rau.

Lillee spunea...

FJ13, las ca-l prinzi in coada de iapa si gata :D

madMe spunea...

Acum sărbătorile se reduc la goana după cumpărături, mese mult prea copioase și indigestii pe măsură. Nu mai respectăm tradiții. Și eu am petrecut câteva sărbători la bunici, la țară dar era cu totul altă atmosferă acolo, simțeam că e sărbătoare. Acum ...

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- e pris deja,intr-o zi o sa nechez ... de durere (cand am parul prns,cateodata ma doare raul capul,desi nu e strans)
@madMe- din pacate