luni, 3 mai 2010

La cerere, dai în mintea cui vrei

Totul a început într-o zi de Duminică. Nu cea de ieri, o Duminică oarecare, când ea a fost invitată de musiu V la iarbă verde şi copaci coloraţi. Inspiraţi de mirosul de lobodă şi ştevie au aruncat repede nişte lemne şi-un chibrit şi-au privit liniştiţi spre colţul cămării, aşteptând, poate, poate cineva le va aduce şi grătarul. Şi-au aşteptat, au aşteptat, până musiu a constatat că tot el trebuie să facă totul şi că pe fată de fapt a invitat-o la o pastramă, preparată cu dragoste şi lăsată la vânt exact cât trebuia, nu să miroasă frunzele. Şi uite-aşa se simţi fata datoare apoi cu nişte gogoşi, numai că, ea face treabă mai bine, dacă are companie. Şi cine să-i ţină de urât? Cine nu face nimic Duminica, decât zburdă, râde şi respiră? Da, aţi ghicit, eu (văd eu ce meritaţi pentru asta). Uite aşa, în timp ce ea trebăluia, la cerere, am făcut-o şi p-asta:

şi m-am semnat că aşa a dorit ea, să fie semnat că-l dăruieşte. Momentan e încă pus la geamul ei.
Unu: ştiu că, dacă mi-ar interpreta un psiholog desenul, mi-ar spune că nu îmi fac prieteni uşor, că sunt o fire bla, bla, bla... mi s-a mai spus.
Doi: mi-am adus aminte de el, pentru că musiu V a invitat-o din nou la o friptură, că, de grătare n-are timp, n-are aparat de sudură. Eu nu particip, le-am pregătit doar o salată de spanac cu degete şi o ciorbă de burtă cu sprâncene cred. Încă mă întreb de ce m-am tăiat tocând spanacul şi-am rămas intactă, făcând ciorba. Probabil de vină e memoria mea, mi-am amintit de o discuţie de la miezul nopţii şi-s încă speriată. Da, sigur de la bau mi se trage.
Trei: da, ştiu că e de grădiniţă şi probabil câştigam şi eu o bicicletă, dacă-l trimiteam la concurs. Mă lovesc atât de des, de "copiii de grădiniţă", încât m-am molipsit şi eu. La serviciu sunt pe categorii, una are 55 de ani, când vine şeful o auzi "vă place şefu ce am făcut?", deşi ideile sunt ale altora, altul are 40 de ani, degeaba, că-l tot auzi "şefu, şefu J l-a gâdilat pe Ţ". Grădiniţa de copii numărul 13, aşa îi strig şi le-am promis că Vineri le cumpăr plastilină.
Patru: dacă am chef diseară poate vă arăt ce a desenat şi ea, acum am plecat să le ţin de urât.
Legendă: musiu V=70 de ani, o lună şi câteva zile
ea= 40 de ani + câţiva ani.

4 comentarii:

Cris-Mary spunea...

Super tare:D

WaLy spunea...

Frumos desenul!!!

MadMe spunea...

Unu: Îmi sună cunoscute interpretările de genul.
Doi: Şi eu am darul de a face mâncare cu adaos de degete :D
Trei: Nu ştiu dacă câştigai, îţi făceam eu concurenţă (particip constant, sunt la nivel de grupa mijlocie) :D Şi tu lucrezi cu grădiniţa? Pfii, ce coincidenţă :P
Patru: Sper să ai chef :D

Fetita Junglei13 spunea...

@Cris-Mary- i-am prostit si pe altii.Zilele,de fapt noptile astea ii invat sa faca icoane pe sticla.
@Waly- de gradinita :).Merci
@MadMe- nu stiu cum reusesc la salate sa imi tai degetele,dar cu ocazia asta vad ca am sangele portocaliu :)).Nu ne putea da la amandoua premiul intai?Eu sper ca da.L-am avut,n-am avut timp,dar am rezolvat azi :)