marți, 2 martie 2010

Pentru mine, pentru tine dacă vrei

Iniţial asta am scris-o ieri, dar am fost atât de surprinsă, încât abia acum am observat că nu am postat-o.Aşadar citiţi azi, ceea ce trebuia să citiţi ieri.
Poate că nu-i bine, dar pentru mine 1 Martie, e doar Mărţişor şi atât, adică mărţişor adevărat, nu parfum sau săpun, gel de duş sau alte cele, că nu p-alea mi le agăţ în piept. Da, eu încă port mărţişorul în piept sau la mână, nu-i aşa că e ciudat? Numai că unora, acum câţiva ani, nu li s-a părut ciudat, le-a plăcut atât de mult, încât de-a doua zi şi-au reluat şi ele tradiţia. Ce-i drept, nu eram nici în România, iar ele erau albaneze, iar mărţişorul meu era făcut dintr-o pereche de cercei. Nu-i aşa că aveaţi impresia că doar noi, românii, avem mărţisor? Ei bine, se pare că nu, oricum nu ştiu toată povestea, dacă te interesează mai multe, afli aici.
Eu ştiu doar că timp de o bună bucată de vreme, de acum încolo, şnuruleţul acela alb cu roşu îmi va şti toate secretele, el va merge cu mine şi la duş şi-n corcoduş (asta ca să nu uităm de poeata din mine) şi peste tot. Da, am ajuns la preafrumoasa vârstă, în care-mi dau copiii mărţişoare, dar încă mai am o speranţă, nu-mi zic săru'mâna. Şi cum să-i răsplătesc eu? Habar n-am, dar poate se-nveselesc cu melodia asta, ţinând cont că azi, acum zeci de ani, s-a născut Hope, sau varianta "Speranţă dă-mi speranţă şi mingia de lângă casă..." strigată pe câteva voci, pentru părinţii lor.
Da, să nu uit, de azi cică încep şi babele, acum depinde de zonă şi tradiţii ce şi cum, unii spun că e ziua naşterii sau rezultatul obţinut în urma adunării cifrelor, alţii că ar trebui să te numească altcineva. Acum căutaţi şi voi, prin vecini, prin alte cele că poate aflaţi, pe mine nu mă pasionează, nu-s o babă momentan, mai am de copilărit.
P.S -de ce nu au preluat americanii, britanicii, francezii, chinezii şi alţii Mărţişorul, că noi am luat Valentin-ul şi-n curând o să luăm şi ziua Recunoştinţei?
P.S- pentru tine



4 comentarii:

MadMe spunea...

Exact aia ma intrebam si eu, de ce nu preia nimeni nimic de la noi si noi luam toate porcariile de traditii de la altii?
Si eu mai port martisorul la piept :D

Lillee spunea...

Multumesc pentru martisor. O primavara minunata iti doresc. Sa fii fericita si tot ce iti doresti tu sa ti se implineasca. Te pup cu drag.

Anonim spunea...

da,e bine ca pastrezi traditia;)) o primavara cat mai frumoasa sa ai;)

Fetita Junglei13 spunea...

@MadMe- bine ca ai ramas in grupul fetelor cu martisor :).Noi stim sa copiem,sau cel putin incercam,cateodata nici asta n-o facem bine.Sa ai parte numai de zambete si bucurii.
@Lillee- >:D< multumesc asemenea
@dragos- multumesc la fel