miercuri, 28 octombrie 2009

Propun

Eu propun (nu ştiu cui) să se inventeze şi pentru pietoni reguli de circulaţie pe trotuar. Să depăşim regulamentar, doar pe dreapta (nu suntem tramvaie, să putem fi depăşiţi şi pe stânga), să se aprindă nişte leduri, atunci când unele doamne se opresc brusc, pentru a se admira în vitrina vreunui magazin sau a unor maşini şi astfel se dă peste tălpi (nu peste cap, că nu suntem "Hopa Mitică, pică-n fund şi se ridică"- asta pentru cine a mai prins, peste tălpi, că ele ne ajută la mers) tot traficul pietonal, că nu-i mereu de vină cel din spate. Câtă distanţă regulamentară ar păstra, tot îl afectează opririle astea bruşte. Aş propune şi ataşarea unei oglinzi retrovizoare, d-aia laterală, dar mi-e că o să arătăm, precum klingoniaul acela din Star Trek. Am un lapsus, nu-mi amintesc numele şi nu vreau să caut pe google, să mă dau deşteaptă. Nu-mi amintesc şi gata, recunosc. Să semnalizăm, când depăşim, tot cu nişte leduri, că, dacă am face cu ochiul, ne-ar vedea doar cei din faţă şi ar putea interpreta, că facem, precum fac băieţii fetelor. Pe umărul drept aş ataşa un dispozitiv, cu un pumn, pentru ca în momentul în care eşti la o trecere de pietoni, să nu te avânţi cu tot elanul tău, să calculezi întâi, dacă şoferul acela, ce se apropie, are timp să şi frâneze, sau dacă e semaforizată, să nu fii afectat de sindromul de turmă, dacă unul se avântă, tu pune frână; în schimb, dacă n-ai făcut toate astea, să reacţioneze pumnul ... zbang una-n cap, că poate aşa te trezeşti, mai bine un pumn, decât o maşină.
Pentru unii şoferi, aş propune, un Superman, la fiecare colţ de stradă. Ai parcat în aşa fel, încât să-i afectezi pe alţii, vâjjjj Superman îţi ia maşina, în zbor, atunci să te văd.

Un comentariu:

iculici spunea...

EU INCA ASTEPT SA-MI CREASCA ARIPI SA ZBUR PE DEASUPRA MASINILOR PARCATE PE TROTUAR SAU PE DEASUPRA TRECERILOR DE PIETONI... SAU SA LE FOLOSESC PERMANENT; IN LOCUL MERSULUI PE JOS, SA ZBOR... :D

PUP.