luni, 26 octombrie 2009

26 Octombrie

În calendarul creştin- ortodox, azi se sărbătoreşte Sfântul Dumitru- Izvorâtorul de Mir, considerat şi patronul păstorilor. Se spune că jumătate de an este stăpân Sfântul Gheorghe, iar cealaltă jumătate Sfântul Dumitru. Intră căldura în pământ şi îşi face apariţia frigul, ciobanii păzesc toată noaptea unde dorm oile, dacă dimineaţa se trezeşte întăi o oaie neagră şi pleacă spre nord, iarna va fi uşoară, dar dacă se trezeşte o oaie albă şi pleacă spre sud, iarna va fi lungă şi geroasă.

3 comentarii:

mediartys spunea...

apreciez sinceritatea si nevoia de adevar din cele spuse de tine pe blogul meu si JOS PALARIA pentru asta!
1. Eu am voie sa filmez orice si de oriunde, pentru ca sunt posesor de blog cultural si fac parte din filarmonica. La fel puteti face si dvs. dca vreti, doar ca trebuie sa cereti aprobarea autoritatilor pentru acest lucru, banuiesc- sau daca nu o faceti e posibil sa va supuneti unor consecinte pe care nu le cunosc ( posibil sa fiti atentionata, sau puteti spune c aaveti o legitimatie de presa..nush!)
Eu respect publicul enorm, la fel si partrea artistica a ceea ce face Tudor Gheorghe: doar ca el nu e strain de ceea ce se intampla in spate, si nu e singurul partas la aceasta marsavie prin care voi publicul ati putut savura pe maestru. Stii ca Irimia- dl director al Filarmonicii- si-a cerut scuze orchestrei ca impresarul nu a fost serios? sper sa fi fost sincere scuzele..oricum e constructiv ce se intampla..eu sper ca sunteti de bine.
2. N-o sa vedeti la mine dupa mai mult de 10 minute un post cu greseala, va asigur.

iculici spunea...

... SCUMPA, TREBUIA SA VISEZ CEVA AZI NOAPTE? SAU IN NOAPTE ASTA... :D

PUP.

Fetita Junglei13 spunea...

@iculici-habar n-am,m-am gandit la asta de cand scriam :)
>:D<