sâmbătă, 3 iulie 2010

De ce

E bine sa aberezi pe blog, cand ai timp si chef si sa nu stai de palavre cu Mariana, de admirat dude, de impletit ciorapi de mohair (ca lana te mananca)?
- pentru ca ai prieteni depresivi
E bine ca in momentul in care telefonul tau iti spune "baterie epuizata" si lesina, tu sa nu-l deschizi, cand ajungi acasa si sa-i dai drogul asteptat de catre acumulator?
- pentru ca ai prieteni depresivi si faci si economie de energie
Sa nu te apuci sa te tunzi, cand ai oameni in jur si-ai un presentiment ca prea a fost totul frumos si linistit ?
- pentru ca ai prieteni depresivi, ce se gandesc sa te sune.
De ce sa nu rogi pe altcineva sa iti raspunda la telefon, cand esti cu foarfeca si bicul infipte-n parul propriu, nu cel din ograda, mai ales ca pe telefon scrie "maitutcairi"?
- pentru ca ai prieteni depresivi si drept urmare:
"-'Mnezeii mamii masii de p..., dac-o prind ii subtiez buzele, mi-a luat banii si ce-a mai putut lua si s-a dus...
-Nu e FJ13, asteptati putin (tremurat si glas pierdut)
- Cum nu e ea? Ce face? (tipete, trasnete, fulgere)
- Ma tund, asta fac.
- Mnezeii, bla,bla, o calc, o tai, bla, bla, mi-a furat banii, mi-a mancat altii si-acum a plecat cu primul macaronar si doar tu esti de vina" (alte trasnete si fulgere)
- Cuummm? Mai rar, ca-s prea multe cuvinte pe secunda si nu-ntelesei nimic.
Iar 'mnezei si soare si luna si toti sfintii din calendar, dupa care:
- Ceeeee, ai treaba? Ca doar tu esti de vina! Cum sa plece ma cu doua saptamani pana-n cununie si sa ma lase asa? Mnezeii, etc, etc.
- De ce-s eu de vina ma? Io ti-am zis ca buzata te va lasa, nu, tu ii fac buze, ca vrea, ii fac statuie, ca vrea. Ma tund. (rasete. Zau, crezui ca-i gluma)
- Vii sau nu? Ca ma duc dracu' peste tot neamul ei si le dau foc. Tu ca i-ai zis nu macaronarului si-a vrajit-o p-asta si mama ca mi-a zis, ca buzata e prefacuta.
- Daca accepti sa vin cu parul semicioplit si vii sa ma iei de jos, fac un dus si vin
- 'Mnezeii (am auzit atatia 'mnezeii, cat pentru o viata)..in cat timp?
- 15 minute, c-o iau pe scurtatura"
sa n-o iei pe scuratura dupa ce a plouat?
- pentru ca, desi te-a dus mintea, ca-i noroi, dar ai vrut sa salvezi timp, pamantul ala galben, ca lutul, n-o sa tina cont de asta si o sa te transforme in ceramica de Cucuteni, degeaba incepi cu vorbe de bine la adresa buzatei (tu-i, pica-i-ar buzele, etc), scoti telefonul si-anunti "10 minute intarziere, cazut ca Migul, recuperat, dar porcu-i mai curat ca mine".
- sa nu consolezi prietenii depresivi?
Dupa cele doua ore, in care ai tot auzit "nu putea sa-mi zica din timp, mai boule, ma duc in cizma, nu ma satisfaci, am vrut doar banii, dar nu sa fuga asa cu doua saptamani inainte de cununie?", de ascultat doar trei melodii (Generic cu asta, Parazitii cu asta si Sanda Argint cu asta, in ordinea asta, iar si iar si iar), presarate cu 'mnezei si incercari esuate, de aflare a locatiei exacte a buzatei, prin intermediul telefoniei si numaratul inghititurilor de licori magice, iti faci curaj si-ntrebi
-un topor, o drujba, un flex, ceva de taiat exista p-aci?
- da-o-n... ca nu ma sinucid pentru ea
- aaa, nu, nu-i nevoie, ca te omor eu, dar vroiam sa termin sa ma tund. Maine lucrez vreo cateva ore, apoi ma duc la cumetrie (astia se iau momentan), Duminica lucrez, acum trebuia sa ma dicstrez cu militienii si comunitarii la Sumerjam si mai apoi sa pescuiesc si cateva ore de somn. Si eu ce fac? Stau si ma uit la un om de 38 de ani, pe care l-a facut buzata sa devina depresiv.
e bine sa ai bateriile incarcate la camera foto?
Pentru ca "maitutcairi" merita sa i se faca niste poze, in starea aia, dar asta e, daca o sa mai existe o data viitoare (ceea ce nu ne dorim) o sa fie si aparatul foto pregatit.

Niciun comentariu: