joi, 8 iulie 2010

"Cand sunt flamand, sunt o fiara, cand sunt satul, sunt un mielusel"

Asa zicea Toma Caragiu si ma recunosc in vorbele astea. As putea chiar sa adaug ca m-am nascut flamanda si traiesc sa ma satur, precum sor'mea s-a nascut obosita si traieste sa se odihneasca, dar nu despre cantitate e vorba, ci despre preferinte. MadMe spune ca ar fi branzofila, subscriu. Imi place atat de mult branza, incat in copilarie o combinam cu ... stati jos... ciocolata aia mica, ce avea un ambalaj din Scufita Rosie, pe care-l transformam in ceas. Daca s-ar inventa ciocolata cu branza, as fi client fidel (si nu Castro). Aaaa, da, uitasem, puteti rade. Acum ridicati-va si sa continuam, intr-o ordinea aleatoare:
- sunca (slana) cu ceapa- daca se poate sa mi se ofere 24 de ore sunca, nu zic nu
- carne de porc, doar afumata cu ceapa
- carnea de mici cruda (asta nu e un fel de mancare preparat, dar daca-mi dai un mic crud, pot sa iti spun si-o poezie)
- salata de praz (am vreo trei mari, un ocean si vreo sapte balti acum in interior, sper sa nu se inunde si colegii mei de cort)
- salata de rosii cu oua fierte (asta e pe lista aproape zilnic in fiecare vara)
- macaroanele cu branza (atat de mult, incat, tot in copilarie, le gateam cu MIRC. Era o reteta speciala, ori nu le fierbeam decat pe jumatate, ca vazusem noi in filme ca trebuie sa ramana intregi si nu gaseam mereu oale, pe marime, ori le mancam doar fierte cu ou crud si branza- da-mi acum ou crud si te bat cu el in cap, desi am un amic, ce bea zilnic oua crude- ori le ardeam in cuptor. Cert e ca niciodata nu ieseau la fel si bucataria lui MIRC ramanea ca dupa razboi)
- clatitele cu branza,unt si ceapa- De mica am refuzat clatitele cu dulce si-am facut combinatia asta.
- aproape toate ciorbele
- zaharul ars :D
- tocanite (tot felul de combinatii, ca nu fac dupa reteta)
- zacusca
- cartofii prajiti cu branza rasa
- Fructe: zarzare, rodii, visine, prune, mere acrisoare, merele alea dulci de-ti fac buzele maro, capsuni, cirese, pere, zmeura, agrise, coacaze, fragi, grapefruit, pepene galben... plus multe altele.
- Dulciuri: mananc dulciuri, doar cand simte organismul nevoia si nu din cauza vreunei cure, ci pentru ca prefer saratelele si alte rude de-ale lor. Turta dulce, jeleurile, tiramisu, savarine.
- Carnea de pui, porc, iepure, caprioara, urs (da, citirati bine, toate astea). Vita mai putin si doar in anumite feluri. Pastrama de oaie, dar aia tinuta la vant si preparata cu "formula". Nu-mi plac rata, gasca, curcanul in cirobe, in alte combinatii le accept... probabil nici strutul, dar n-am incercat.
- Bauturi: asta e nenorocirea la mine, ca intr-o vreme gustam mai des, dar acum, de ceva ani mi-am pierdut atrenamentul si cand vreau sa beau ceva, beau sampanie (nu-i musai sa nasca si capra vecinului, daca am pofta o iau), anumite aperitive, tuica fiarta (chiar si vara la raceala), vin fiert, vin alb dulce, sucuri, dar cel mai mult apa, de la pompa, de la fantana, de unde o veni ea, dar nu plata, minerala cateodata.
Daca as sta sa insir tot, nu m-as opri nici maine si deja simt cum mi s-a facut o foame.
Nu-mi plac sigur ciulamaua, calamarii, melcii (decat sa ma joc cu ei) si alte nume d-astea imbarligate (pe proba).
Daca inca mai sunteti si aveti chef de relatat despre mancaruri, o puteti face cu sau fara poze. Eu n-am, ca le-am mancat, de pofta.

3 comentarii:

Camelia Bucur spunea...

spre fericirea ta, ciocolata cu branza exista:))
ai ignorat batoanele dots, plus inca vreo 2 feluri, despre care n-as sti sa-ti spun exact cum le cheama; dar clar sunt ciocolata cu branza:D

Fetita Junglei13 spunea...

@Camelia Bucur- nu stiam,multumesc,am s-o caut negresit,daca nu prea mananc dulciuri,cand trec pe la raionul de ciocolata imi iau una alba sau alta cu capsuni,caramel sau capuccino si trec mai departe.

Camelia Bucur spunea...

si-aia alba e bestiala, dar batoanele cu branza sunt smecherie curata:D