miercuri, 4 ianuarie 2012

"laifizăbici"

Sora mea e o femeie frumoasă.
La începutul anului '90, după ce a plecat proaspăta devenită doamna de română, fostă extovarăşa, la Liceul Pedagogic şi-n locul ei venise o alta, în clasa a VI-a fiind, am scris o compunere, despre cineva, pe care iubesc enorm. Aşa ne ceruse doamna nou venită, să scriem o compunere, despre cineva, pe care iubim enorm, dar să nu fie părinţi.Şi-am scris o compunere, despre sor'mea. Şi-am scris la urmă nişte versuri din Goga şi când ne-a adus caietele, am văzut că noua doamnă de română mi-a pus un mare semn de întrebare roşu şi mi-a scris sub el: ce e asta? Şi m-am ridicat şi i-am zis "sunt versuri din Goga doamnă, versuri, despre soră şi cum copmunerea mea e despre sora mea, le-am scris şi pe ele".
Sora mea a fost si este o persoană elegantă. Ahh, de câte ori nu-mi spunea mama "uite sor'ta, seamănă cu mine, dar tu, tu parcă ai fi tac'tu". Şi de câte ori îi spuneam "păi, ce să-i facem? Trebuie să fie şi ca el cineva, nu?".
Sora mea purta decolteuri şi le purta bine. Ohooo, chiar foarte bine. De câte ori nu veneam de la serviciu şi îmi spuneau puştanii sau chiar bărbaţii tinerei, de vârsta mea, "a trecut sor'ta. Uuuuu, avea o bluză şi...". Doamne şi ce mai râdea, când îi spuneam "ce să faci, eu semăn cu tata, mai ales de la brâu în sus, tu semeni cu mama".
Sora mea E O FEMEIE FRUMOASĂ ŞI VA FI O FEMEIE FRUMOASĂ. M-auzi Doamne? Va fi, da?
Eram mică si neastâmpărată şi mă bătea câteodată : cu motive (i-am consumat tot Impulse-ul negru pe păpuşile mele, de mureai,dacă intrai în camera aia; i-am luat căţelul, care trebuia să-l ducă cadou unui vecin şi l-am ascuns, ca să-mi rămână mie şi multe alte tâmpenii, când o speriam noaptea) şi fără motive (că visase ea, după ce a venit de la schimbul trei şi s-a bagat lângă mine în pat, că mă bate vără miu şi ea  tot pe mine m-a luat la bătaie, că i-am şi zis, după binecunoscutul refren "te spun tatei", "dar ce, crezi că mie îmi convine să fiu bătută de două ori? Şi în vis şi de tine?"). Cât aş da pentru o bătaie d-asta acum.
Sora mea era aşa de frumos machiată astăzi şi chiar a râs, când i-am făcut şi buzele, după alea două ore, când n-am văzut-o. Da, da, a râs, că doar n-oi plânge în faţa ei.
Sora mea E O FEMEIE FRUMOASĂ ŞI VA FI O FEMEIE FRUMOASĂ.M-auzi Doamne? Nu m-auzi, altfel mi-ai scoate din minte imaginea aia şi mi-ai lăsa imaginile ca asta:
Sora mea azi a împlinit 41 de ani şi 7 luni.

6 comentarii:

madMe spunea...

Sper să te audă și să îi dea multă sănătate surorii tale!

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- si eu sper din tot sufletul.Multumesc >:D<

Ilie de la Scularie spunea...

Ai un suflet mare,desi nu crezi asta.Esti foarte puternica,desi nu crezi asta.Esti cum multi si-ar dori sa fie.Ai scris toate astea cu suflet,din suflet si nu multi ar face asta.Stiu ce spun si sa nu ma contrazici.As vrea sa stiu doar daca Draga Organismule a avut continuarea dorita.Din ceea ce am citit zilele astea se pare ca nu.
Sanatate tie,alor tai si sorelei.
Ai sa intelegi candva ce ti-am scris aici sau poate intelegi chiar de acum.

Mihaeladm spunea...

sper sa te auda, intr-adevar ! Sa fie bine!

Fetita Junglei13 spunea...

@Ilie de la Scularie- multumesc,desi nu cred,din contra,cred ca nu-l am chiar asa de mare, e din ce in ce mai mic.Eu cam inteleg si iti multumesc,mi se pare ceva firesc si logic (daca intelegi).Cat despre partea cu organismul,ce pot spune?Ai dreptate,l-am amanat.
O curiozitate am: cine esti?
ˇMihaeladm- si eu sper.Sper mereu,chiar si cand plang.

andreea spunea...

I mi pare rau , n am vrut sa ti provoc suferinta , intr un fel articolul meu era si pentru mine , pentru ca eu sunt una din cele care lasa de azi pe maine sa mearga la medic, sanatate multa surioarei tale si sunt sigura ca va fi bine .