luni, 3 octombrie 2011

După 17 ani


               V-amintiţi de locurile acelea de odinioară, de magazinul de lactate, de aprozar, de alimentara ? Pe scurt, de locurile acelea, care erau candva ceva şi care de-a lungul timpului au fost transformate în măcelării, carmangerii, sedii de bănci, cluburi, baruri de zi sau alte destinaţii?
Ei bine, am regăsit acum un an un loc drag mie, un loc din care-mi făceam stocul de rechizite. Un loc, despre care am vrut să scriu de multă vreme, dar...

Un loc, pe care si azi l-am găsit neschimbat. Bun, reamenajat, un pic modernizat, dar cu aceleaşi practici de odinioară. Un loc, pe care din fericire, timpul nu l-a schimbat.
O librărie. Aceiaşi librărie, din care acum 17 ani şi câteva zile, mi-am procurat un set de cărţi (printre altele), un set, care nu-i afişat la vedere, că dă bine să ai cărţi "aurite şi din piele" în bibliotecă, un set, pentru care i-am cerut bani mamei, pentru că n-apucasem să îmi fac economii de ajuns, din banii, pe care mi-i dădea tata, ca să-i am de buzunar.
Un set, care la vremea respectivă a costat 20.000 lei şi ţin minte şi acum vorbele doamnei de  la librărie (doamnă prezentă şi astăzi):
- e primul set, pe care-l vând, cine îţi face cadoul acesta?
- eu, cu ajutorul mamei şi al tatei.


Eu mi-am făcut cadou şi astăzi, eu, pentru că cea de odinioară s-a evaporat din casă, eu mi-am făcut cadou şi astăzi, după 17 ani şi câteva zile mai târziu (ştiu sigur că nu-i o lună, după cum s-ar zice din dată, dar setul acela l-am procurat undeva între 15 Septembrie şi 1 Octombrie 1993)

Mihaela, da, scriam şi încă mai scriu pe prima pagină a cărţilor.
P.S- câţi dintre voi aţi ştiut de Noaptea Bibliotecilor?

6 comentarii:

Mihaeladm spunea...

cat imi place, poate ma crezi cat imi place daca iti spun ca si eu am obiceiul de a scrie la fel, pe prima pagina a cartilor.
Ma semnez, trec data cand am cumparat-o, trec si libraria (daca nu-s comandate prin posta).
Si mai trec apoi si data cand o citesc.
Nadia, mie tata mi-a facut cadou setul asta cu Eminescu, tin minte ca era o gramada de bani. Iar mie nu-mi placea Eminescu, dar tata nici n-a vrut sa auda. :)
Frumos s-a legat postarea ta si de cartile mele !
O seara faina, Nadia !

Fetita Junglei13 spunea...

@Mihaeladm- de la o vreme comentariile tale ajung in spam.Nu stiu de ce,dar acolo le gasesc.Abia acum l-am citit si pe acela cu politistii.
Eheee, ce vremuri, mi-amintesc ca pensia tatei era cu mult sub pretul setului acesta.
O seara linistita si voua >:D<

madMe spunea...

Copil fiind eram destul de atrasă de cărți, citeam, îmi plăcea să răsfoiesc, aveam "După douăzeci de ani" drept lectură preferată, citită și răscitită... Visam să am casa mea și la mansardă să existe un birou mare cu rafturi pline cu cărți de jur împrejur. Și acum am o mare atracție pentru cărți și pentru citit. Nu îmi permite timpul să citesc cât aș vrea și nici locul sau bugetul să îmi achiziționez câte cărți aș vrea :P

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- timpul cred ca nu permite nimanui,din pacate,dar tot prind cel putin o carte pe saptamana.Recunosc,acum am deja o saptamana si doua zile,de cand am inceput una si nu-s sanse sa o termin pana Duminica.

macanta spunea...

bunaaa!am revenit :)
pasiunea pentru carti am redescoperit-o luna trecuta cand am fost in concediu-copilaria noastra era fericita cu ele.

Fetita Junglei13 spunea...

@macanta- si cat ma bucur.Vroiam sa fac laBlogroll o lista pe care s-o denumesc "Oameni,care sper sa revina"
>:D<