duminică, 9 octombrie 2011

Filozofie.Tăcere. Două despre ele

Adicătelea din ciclul "dacă tăceai, filozof nu se ştie dacă rămâneai, dar nici în bufon nu te transformai".
Mai întâi ţin să vă spun că am deschis netul, ca să caut Riga Crypto şi Lapona Enigel. De acum câteva ceasuri în urmă, din cauza altui "rege, regeee, REGE", numai frânturi din poezia asta am în minte: "menestrel trist, m-ai aburit...cu Laurul Balaurul"- pe cuvânt, că am s-o citesc, după ce scriu, dar până mâine uit de astea (nu uitaţi: de la cap pleacă toate).
Revenim ca după publicitate, la şirul aberaţiei.
Protagoniştii: Un şofer de taxi, un tânăr şi-o înaintată în vârstă.
Locaţia: în Taxi
Tânărul şi avansata (în vârstă, aloo, la ce vă zboară gândul) vorbeau despre bla, bla, bla şi na, na, na, când deodată şoferul de taxi intervine:
- aaaaa, aţi fost la teatru? Ce se vede acolo?
- Îhî, dar n-a fost o piesă de teatru, am fost din cu totul alte motive.
Şi îşi continuă liniştită discuţia cu tânărul

....,
 da, păi, da, ca şi aseară, ...sigur, şi...
- Auziţi, dar la ce spuneaţi că aţi fost? Cine a cântat?
Na, acum, nefiind rasişti, neavând nimic cu etnia omului (nu se ştie de unde sare iepurele, deşi ar fi ultimul animal, pe care şi l-ar dori ca însoţitor), cei doi îi răspund în cor: "De la Festivalul  Castanilor în memoria lui Gabi Dobre "(dacă s-ar fi oprit la prima parte poate nu s-ar mai fi creat confuzia) şi-şi contiunuă discuţia, ea spunând la un moment dat "şi-atunci aşteptam să intre şi el", când deodată şoferul spuse "Cine? Gabi Dobre?"

Acelaşi şofer, în timpul unei modificări de moment şi a unei mici staţionări schimbă banda şi ...  eee, uite că versurile au fost uitate, dar sigur era o manea, de a crezut tânăra că oboseala îşi spune în sfârşit cuvântul. Oboseala a fost şi cauza pentru care n-a înţeles, când acelaşi şofer a spus "dacă nu vă plac manelele schimbăm", ci doar când tânărul a spus "da, poţi schimba, nu-s un mare fan".
-Sper că vă place Goran B, că n-am antenă şi nu prind radio (asta, deşi până lamodificare şi staţionare se auzeau lălăieli de la radio).
- îhî, zise tânăra
- ce e asta? întrebă şi vocea a şaptea.

P.S- unii ar trebui să mulţumească unui anumit primar, cu o anumită ocazie s-au cultivat şi-ascultătorii de manele cu geamurile deschise şi s-au dat pe Goran B.

Niciun comentariu: