duminică, 16 octombrie 2011

Aşa nu

În timp ce da

 ei nu
 şi-n timp ce roşu era, domna calea o deschidea
 calea pentru turma asta
Şi-apoi se plâng că i-a ucis nenorocitul pe trecere.

4 comentarii:

madMe spunea...

Nu înțeleg de ce oamenii, pietoni sau șoferi, își riscă viața pentu a ajunge cu câteva secunde sau minute mai repede... zău că nu pricep!

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- asta n-am inteles eu niciodata.Acum vreo 8 luni am asistat la un accident stupid: trecerea de pietoni la maxim 10 metri de locul,in care s-a produ.O doamna de vreo 50 de ani se avanta deodata spre mijlocul strazii,ca sa prinda tramvaiul de pe partea opusa,soferita,ce tocmai plecase de la trecerea despre care am spus o sterge usor,dar de ajuns ca doamna sa fie trantita pe sosea.Cand, surpriza, sau poate nu, tot ea s-a avantat,tot ea facea scandal,cand ma gandesc,ca,daca scapa de soferita,o putea acosta direct tramvaiul,pe care dorea sa-l prinda.Am si amici,care daca vad trecere,ii apuca febra, ca e dreptul lor, dar nu iau in calcul si ca omul ala poate n-are timp sa franeze,daca tu te apuci sa sari ca apucatul deodata de pe trotuar pe sosea.

morom3ttu spunea...

Pfff....sunt satul de oameni de genul. Si vorbesc atat din prisma unui sofer, cat si din cea a unui pieton. Unii sunt total inconstienti. Au impresia ca fasia aia de sosea cu dungi albe e a lor, de la mamica lor de acasa(nu ma pot exprima aici ca pe tarlaua mea :D) si toata lumea e obligata sa le dea prioritate. Si asa este. Dar NUMAI IN ANUMITE CONDITII. Si anume, DUPA ce s-au asigurat. Cat de imbecil sa fii ca sa poti crede in mintea ta, ca unul care vine cu 40-50 km la ora (nu e nevoie de mai mult ca sa omori un om) te va putea evita pe tine daca tu "ii sari" in fata masinii la 5 metrii? Acuma pe bune...Se spune ca in medie timpul de reactie e undeva pe la 1 secunda (din momentul in care te vede soferul si pana apasa efectiv frana). Stiti cat inseamna asta la 50 km/h? ~14 metrii!!!! Si asta este DOAR DISTANTA PARCURSA DIN MOMENTUL IN CARE TE VEDE SI PANA FRANEAZA EFECTIV. Plus inca 10-30 m de frana, in functie de masina.
Este ca parca ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte sa te avanti? Tramvaie mai sunt, daca te grabesti exista taxi....dar hai sa nu uitam un lucru....dricul merge al dracului de incet si s-ar putea sa te plictisesti pe drumul catre cimitir...

Fetita Junglei13 spunea...

@morom3ttu- exact- din prisma ambelor am vorbit si eu.Pfaaaii,n-am avut timp si acum mi-am amintit,ca vroiam sa scriu si dpdv al biciclistului.