marți, 28 august 2012

Şi de la finul mic

       Că de la naşul mare se tot aude pe la nunţi.
       Din partea mea, poate să meargă fiecare, unde-o vrea si poate asculta ce muzică i-o gâdila scăriţa, dar mult mai m-am mirat şi încă mă mir, cum de gândesc unii aşa.
       Avu S (un interpet, despre care-am citit c-a zis că el îşi respectă publicul şi cântă live), acum câteva luni, o prestaţie laiv şi după prestaţie (la care n-am participat) se trezesc vreo două fane ( nu puştoaice), care să spună că nu are voce, când e live, că s-aud tot felul de ţiuituri (cred că microfonia aia), că s-aude vântul, că bla, bla, bla. Apoi, pentru asta nu-i de vină vocea omului, sunt de vină cei de la sunet, părere mea.
      Nu de mult, după ce trecu prestaţia domnului, avu G. V (un domn dintre interpeţii populari) una asemănătoare. Deşi era sosit înaintea Irinei Loghin şi-şi pregătea instrumentele, a intrat în scenă abia după ce doamna a părăsit-o, însoţită fiind de un cerc de jandarmi (nu era cordon, nu erau aliniaţi, erau ca un cerc în jurul dânsei). Şi-a chemat domnul colegii, si-a aranjat instrumentele şi-a-nceput cântarea. Live. Fără înflorituri şi mimări. Ce-mi auziră urechile, după? " Ce să faci cu ăsta laiv ? Ce bine a zis doamna înainte".
      Sincer, doamna n-a făcut mai nimic, cum ar spune o amică, doar a mimat ceva, a scos nişte cd-uri la vânzare (10 lei /bucata), a tunat şi-a fulgerat că nu vrea să fie filmată, apoi cu dans jandarmeresc direct în gip-ul tras la scară. Aaaa, da, a fost o prestaţie fără bilete, una asemănătoare campaniilor electorale, bun, dar suma încasată a depăşit cu mult, ceea ce ar fi primit de la un spectacol cu bilete. Apoi, şi domnul tot la "acelaşi bal" a mers, tot fără bilete, dar şi-a respectat publicul. Unde mai pui, că prin iarna trecută, din cauza sunetului prost, a cântat "la cald", cum s-ar spune şi şi-a întreţinut publicul cu bancuri şi snoave până s-a remediat problema ( spectacol tot fără bilete, dar într-o sală cu renume).
        Şi tot mă-ntreb (fără folos) cine să vă-nţeleagă oameni buni? Dacă vă respectă, nu e bine, dacă nu cântă live, iar nu e bine. Nu mai bine staţi voi acasă, liniştiţi?
        P.S- rog fanii doamnei, să nu comenteze. Pe la trei ani am avut primul contact vizualo-auditiv live cu dânsa şi de atunci mi-a tot plăcut. Am fost la nunţi, unde a prestat dânsa. Şi-n vremea copilărie şi acum, aşa că ştiu, cum presta şi cum prestează.

Niciun comentariu: