sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Care e cauza şi scopul cui ajută?!

        Ce vreu eu să-nţeleg? Multe, dar acum vreau să mă lămurească cineva cum stă treaba cu Cauzele acelea pe fb.
       Pe la începuturi, parcă am dat accept la vreo două, de curând n-am răspuns uneia, pentru că ştiam sigur, că n-am cum să mă aflu în două locuri, în acelaşi timp şi-acum tot văd altele noi.

        Ce vreau să ştiu? Chiar se întâmplă ceva? Adică, le plimbăm de la unii la alţii (unii chiar cred în ele, alţii doar pentru imagine) şi unde ajung? Ţine cineva cont de ele?
        Ce-ntreb eu aici e foarte serios, chiar n-am habar ce se întâmplă cu ele şi vreu să ştiu.
        Ce mă induce în eroare, printre altele, e că mă gândesc că-s asemănătoare cu "strigătele de ajutor" de pe unele bloguri. Mi s-a întâmplat de vreo două ori să vreau să ştiu ce s-a-ntâmplat apoi cu persoana, din spatele strigătului. Cu persoana, care chiar striga, nu cu cine postase. Şi, cum acolo, unde am văzut, am şi întrebat, mi s-a răspuns cam aşa "de ce ar trebui să ştiu eu? N-ai altceva de făcut". Acum, ce să zic, şi eu sunt vinovată, ce mi-o trebui să ştiu, dacă oamenii sunt bine.
         Ce să vă mai spun? Ştiţi, care e culmea nesimţirii: eu să te rog ceva, tu să-mi spui că poţi, apoi să-mi zici, că a fost greu un ocol, dar să-mi spui şi că "uite astea, banii ţi-i dau eu, că ne-au mai trebuit şi nouă".
         Să revin:
-dacă nu pot participa fizic la unele şi nu dau accept, doar ca să mă aflu, printre unii, cum sunt?
-dacă dau accept şi nu mă prezint (la acelea, unde se cere), cum sunt?
- dacă astea, care nu cer prezenţă, ajută la ceva? Adică, dacă simt că vreau să fac ceva, să ştiu că nu postez doar de dragul de a veadea alţii, că mă implic eu în cauze nobile (oricum nu mă implic în realitatea).
        Înţelegeţi ce vreau eu să ştiu şi nu pricep? Vă rog, dacă ştiţi ce şi cum, să îmi spuneţi şi mie.

2 comentarii:

madMe spunea...

Bune întrebări, nici eu nu știu cum funcționează treburile astea!

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- chiar n-am habar si vad atatea "cauze",care merita,dar nu stiu ce sa fac?Ajuta?Daca ajuta,le accept cu mare drag,dar daca-s numai ca sa vada "pritenii" cat de pacifista si buna sun,nu,merci.