marți, 3 ianuarie 2012

Unele legi

sunt menite să te facă să te-ntrebi multe.
         Unele legi, nu doar de la noi, probabil şi pe la alţii-s la fel (eu prima stradă cu stâlp, în mijloc, prima stradă cu sens unic din ambele părţi şi multe altele, le-am văzut întâi la alţii) sunt alandala.

       Ioana e o fetiţă, care face 6 ani, în Ianuarie, deşi are ambii părinţi în viaţă, e o fetiţă "orfană". Când s-a născut, mama ei mai avea un băiat dintr-o relaţie anterioară. Când avea două luni, fiindu-i milă, de condiţiile, în car trăia, mamaia paternă a luat-o ca să o crească ea.Când avea vreo 6 luni, pe fretele ei l-au luat cei de la Asistenţa Socială şi l-au încredinţat unei Case de Copii. Pe când avea aproape doi ani, mama ei a fost decăzută din drepturi. Într timp, tatăl a divorţat de mamă şi s-a mutat cu ea şi mamaia ei. Pe când avea 3 ani, tatăl s-a mutat singur, iar la o perioadă scurtă de timp, bunica a aflat că trebuie să se opereze de cancer la colon. Slavă Domnului, acum e bine (cât de bine poate fi, ţinând cont că suferă si de diabet şi de alte boli). Bunica are 61 de ani, Ioana are aproape 6 ani. Pe când bunica făcea citostatice sau era internată, pentru alte tratamente, Ioana mergea la anumite rude. Când rudele acelea erau internate şi ele şi cealaltă persoană din casă era la serviciu, Ioana mergea la Ceptura, aşa că Ioana făcea grădiniţă şi la Cepura şi la Ploieşti.Până când, mami Cami, de la Ceptura, a suferit si ea o operaţie oarecum asemănătoare bunicii.
        Asistenţa Socială a lăsat-o pe Ioana , tatălui ei, pentru că "a semnat mamaie=mami".
       Ioana are mai multe mame: mami, mami Nuşi, mami Cami, o "soră", o grămadă de "mamai şi tatai".
       Ioana are acum posibilitatea să fie adoptată de nişte rude stabilite în SUA. Familia respectivă are un băieţel de 6 ani şi nu mai poate face copii, dar îşi doreşte enorm o fetiţă. Ioana nu poate fi dată spre adopţie decât de tatăl ei. Tată, care nu se ocupă de ea, dar care îi decide soarta.
       Nu judecaţi mamaia= mami. Dacă într-o zi va "cădea la pat" sau se va întâmpla altceva, pentru simplu fapt că totul depinde de semnătura tatălui, soarta Ioanei se va schimba.
         Care va fi soarta Ioanei? Nu se ştie, nici măcar mamaiei- mami, nu i-a fost încredinţată cu acte, pentru că, deşi au văzut condiţiile, în care a locuit timp de o lună cât a stat la tatăl ei, autorităţile au spus că "până nu va fi maltratată, nu se va putea face nimic".
          Unele legi sunt făcute....

Niciun comentariu: