vineri, 5 aprilie 2019

Noaptea la veverițe

Cum spuneam cândva, mulți zici c-au făcut Dreptul. Și mulți ca avocați ai acuzării. Și te uiți la ei și te-ntrebi, "wtf is wrong with this people?!".
Nu, nu c-ai fi tu perfect, dar...
 În paralelipiedul ăsta de oameni, printre care mă-nvârt uneori, viața-mi dă tot felul de subiecte. Plini de prejudecăți, dar sfinți. - - oamenii singuri nu se căsătoresc, pentru c-ar trebui să muncească mai mult. Să calce, să spele. - Ooo, cum nu, hanii. Șur, d-aia n-are ursul coadă.
- bărbații singuri sunt mai neîngrijiți decât cei căsătoriți- ptiu, să nu fiți deocheați! Vă dau exemple, despre bărbați singuri mult mai gospodari și îngriți decât mironosițele astea căsătorite.
- cum să te duci la astfel de concerte?!- și-acum, că-i moartă, toți sunt fani și-i cântă și piesele.
În general am niște răspunsuri și niște priviri, care-mi spun unii "morți ar fi ăștia, de ai putea". Nu, nu, n-aș vrea, doar mă amuz acrișor, de nefericirea unora. Pentru că eu asta cred, că dac-ai timp să judeci p-alții, dar n-ai timp să te bucuri de orice îți oferă ziua, înseamnă că nu ai o viață a ta. 
Aberațiile astea le-am început cândva și-așa au rămas până azi. Lista asta ar putea continua cu exemple din viața fiecăruia dintre noi, dar am de trăit.
Am de mers noaptea la veverițe, de ascultat vântul și sper că și ploaia în curând.

P.S. mi-am luat la revedere serile trecute de la un prieten. "Un betiv" daca asculți la sinfții de mai sus. Eu știam c-așa or să zică. Na, la cât de perfecți suntem, de ce n-am da cu bolovani ?! Printre lumea "bună" (da, da, își luară la revedere oameni pentru care sfinții ar da multe să-i salute măcar) se aude "ia uite, i-au pus minge bețivului, să o dea cuiva! Ia uite și prostul ăla! Uite și bețivul de vără miu! Dar astea două cine ori fi?! Că nu le cunosc" Era la un metru de mine, dar auzeau și "proștii" de afară. Un metru. Ce-i un metru, când vrei să spui ceva suav: "Tanti, lasă țuica jos și gura mică! Mă cheamă FJ 13, neîncântată!"


Niciun comentariu: