joi, 11 aprilie 2019

De vorbă cu mine însumi

Îmi plac poeziile. Urmăresc pagina asta și-aflai că-n 11 Aprilie acum mulți ani, se duse Minulescu. Îmi place mult, de la Nu sunt ce par a fi la romanțe, de la Ultima Oră la Cetiți-le noaptea, de la Zâmbește la De vorbă cu mine însumi. Îmi place tot, poezii proză.
Poate pentru ca-n '86, când prinsei cartea de mai jos, nu m-am lăsat până nu am terminat-o. Și-i groasă, are 458 pagini. Și nu eram nici chiar așa de matură, să o înțeleg. Îmi place mult. Sunt multe poezii duminicale de-ale lui pe aici. Mda, e anormal pentru zilele noastre. Dacă i-aș posta acum o romanță, oamenii ar crede că-i cu corason și măritiș. Pentru c-așa-i în viață, aproape toți oamenii se gândesc doar la căsătorie sau relații și nu știu a cânta o altă placă.
 Unii din jur țin constant placa aia cu "însurați-vă, măritați-vă!", dar doar când sunt în haită, când sunt singuri sunt mielușei. Îndrăzneau să-mi țină și mie unii discursuri, mai ales prin 2013. De parcă luam un bărbat să-nlocuiască ce pierdusem eu atunci, nu pentru altele. Și-i ascultam civilizat și le dădeam niște replici, de ar fi înghețat și Soarele. Și mă uitam la ei, știind că mulți sunt singuri în doi (și peste ani s-au despărțit cam 90%). Despre alții, cărora le vorbești sincer orice, pentru că-ți sunt prietenii, te-ntrebi cum au ajuns ei la concluzia că asta cauți, deși primii sunt exasperați că nu cauți ?!
Mda, îmi place mult Minulescu. Și Tucă îmi place. Ah, ce l-aș posta și pe el uneori, dar nu mai am răbdare s-ascult că lovilii, că etc.
Mai bine recitesc "Cetiți-le noaptea".



Niciun comentariu: