vineri, 12 aprilie 2019

Gura păcătosului adevăr grăiește

Știți cum e când o doamnă, care v-a văzut doar de vreo trei ori în viața asta, e hotărâtă să fiți prezentă la ziua dânsei de naștere? Nu-l știți, n-ați pierdut nimic.
Pe soțul dânsei îl știți de când făceați practica în liceu și era printre "meșterii", care vă-nvăța, coleg și cu Big Brotherul. 1.Bun, știți că ziua doamnei e în altă zi decât în ziua petrecerii, nu aveți niciun număr de telefon din familia dânsei, apelați la o prietenă de a ei (invitată bineînțeles la marea dănțuială), pentru a-i zice de bine. Da, dar dacă prietena ei a bună te-ntreabă de jdemii de ori, dacă nu se face de râs și dacă sigur e ziua ei?! Mna, îți vezi de ale tale și primești mai târziu, că ai avut dreptate.
2.Uneori îmi dau telefonul pe silențios. Anunț în prealabil câteva ființe, unde mă pot găsi, dacă e vreo urgență. Motivele? Ori fac câte ceva și-n același timp comunic videoțap (mda, e un cuvânt necuvânt) cu unii "Fără țigle pe casă", despre materiale, despre idei, despre comenzi, ori atacă sinuzita (și ca o ironie și țiglele sunt în aceeași situație și se transformă totul în râs, care cum și ce are pe cap, prin nas sau ce inhalează), ori dorm, ori fac altceva. Tot ca o ironie unii, care îl țin mereu pe "liniște totală", te caută tocmai atunci. Ah, nu, nu că s-ar gândi la tine, ci că au nevoie de ceva de la tine. Și-atunci încep:
 -te-am sunat, ți-am scris!
- Aaa, bun, îl am pe silent, că vreau să termin ceva.
 - îl ai pe silent? De ce? Că tu nu ești măritată!
3. Uneori din cauza unei altfel de dezlănțuiri a unui motiv de mai sus, combin salvie cu apă, pentru a-l gâdila pe Tredici (omulețul). Îl gâdil, îl mai las, îl gâdil iar și tot așa.
-Mi-ai aruncat ceaiul?! De ce?!
- N-aveam ibric!
- Uite aici, sunt cinci!
- Da, dar mi-era lene să mă aplec
4.Dai c-un parfum pentru a estompa mirosuri de oameni, care se spală doar când plouă. 
- Urât miroase ăsta. Ce e?!
- Urât, dar mie-mi place. 
Peste o săptămână pleci parfumată cu aceeași aromă 
- Cu ce te-ai dat? Că miroși frumos.
- Cu-același, de mirosea urât acum o săptămână!
Mda, gura păcătosului adevăr grăiește.

Niciun comentariu: