joi, 7 februarie 2019

Știu ce o să mă fac, când o să fiu mare

Nu știu voi, dar mie când eram mică, mică, îmi plăcea să asist și să particip la tăierea porcilor. Vă-ntrebați unde mi-erau părinții? Păi, mama era printre primele în RFG,
însoțită de soră mea și un grup organizat de vecine. Nu, că n-avea pașaport, RFG=refugiat în fundul grădinii. Iar tata era asasinul porcului și apoi autopsierul. Ați pus mâna pe telefon să sunați la tot felul de protecții ale copilului? Stați calmi, să o aflați și p-aia cu găinile. Tot când eram mici, mici, mama lui MIRC căuta pe cineva să-i taie o găină, cum niciun adult nu era pe-acasă, ne oferirăm noi. Ce?! Credeați că a zis nu?! Ba din contră, cred că era capabilă să ne aducă și vreo trei struți (bine, că nu avea). Cum taie doi copii, unul de aproape zece și unul de zece ani, o găină?! Simplu, unul ține găina de cap și corp și celălalt îi dă cu toporul. Eu zic să nu sunați nicăieri, fapta s-a prescris, toți suntem bine, găina e îngrășământ de mult. Ce?! Era un pic de sânge sărit pe fața mea, dar oricum ne plăcea să ne jucăm de-a indienii, cu arcuri și săgeți.
Hai, să revenim la porcii noștri. Când eram mică mai mijlocie, gata, m-au acceptat în branșă, țineam de el când era înjunghiat și-apoi treceam la bronzat și chirurgie. Cruce în frunte, sare, piciorul drept față, piciorul stâng spate, stânga față, dreapta spate, șuncile, mușchiulețul, șira, atenție la bășică și splină și tot așa, că nu vă spun secretele, ca să-mi furați meseria.
Ce voiam să vă-ntreb: dacă am făcut toate astea, pot să mă apuc de chirurgie estetică?! Pot?! Hai, că am să fiu ca Pandele. Cum, care Pandele?! Sculptorul lui Jean și al lui Bănică senior. Eh, dacă nu-l știți, îl găsiți aici.
P.S.- nu mă chemați la ucis găini, a fost singura mea victimă, doar de chirurgia lor mă ocup.

Niciun comentariu: