vineri, 15 februarie 2019

Cum ajungi material de ...

Da, da, is not a joke. Pe principiul "are nașul trei neveste și pe toate le iubește", ajunsei "aseară într-o crâșmă, din Obor" (bine, nu-n Obor, aproape de iepe).
Și alt bine, nu mă încadrez la naș, dar așa mă tratează prietena mea și niște amice. Zisei Nu de când fusei întrebată, dar na, "dacă nu merge Fetița Junglei, nu merg" o dată, de două, de trei ori. Adjudecat! Eu, nevasta unu, nevasta doi, nevasta trei (din care două deja nevestele altora) și alți prieteni și amici cupluri.
Nimic anormal, nu? Că doar și voi ajungeți prin bodegi. De mâncat ce bem? Bergenbier fără alcool. Da, știu, o să ziceți că guru, că pipi de fată mare. Asta e, mi-asum.
Încep cafe concertele urmate de muzică live, Nikos Vertis- Thelo na me niosis, Smokie-Living next door to Alice, vreo două sârbești. Ce mai, dansam în mine, Gulliverul meu era-n delir, să nu zic că avu vreo trei org...e (nu știu de ce am cenzurat cuvântul). Bun, o glumă, o dudă, hai că ieși lumea la hora mică. Mare se făcu mai târziu, când ieșirăm și noi și alții de pe la alte mese. Hai cu populara, hai cu foxul (cum traducem noi la tineret?!), hai cu pas în doi (aceeași dilemă cu traducerea), hai și cu vreo două poze de final ( că așa fac oamenii normali, când se dezmembrează și le pică machiajul) cu două neveste, apoi cu cealaltă (pe principiul "faceți poză cu maimuța" așa-și doreau nevestele poză cu mine) c-așa trecură patru ore. Demachiere, vizita la liană, un ceai, o vorbă cu Ăl de Pretutindeni, d-astea de miezul nopții. Hai și o carte, că nu venea Ene. Hai și cu "Propunere Indecentă", pe Diva (bun film pentru Vday, ți-o vând și hepiend). Hai  și trezirea la șase. Normalități, banalități. Aproape că trecu și ziua de azi, când plecai să plătesc facturile. Bună ziua, sănătate, m-așez la rând și-aud "hai, că aseară vă mișcați bine". What? Who, me? "Da, da, și tu, că doar semeni cu părinții. Și încă o dată "what?!". Ba chiar de mai multe ori, c-a prins rândul viață: a văzut și ăla, ălaltul, ailaltă. Where? Logic (anormal pentru mine) pe fb. La vreo patru persoane, dar și pe pagina bodegii. Oh, da, cum mă minunam eu, Gulliverul mă îndemna "zi-o! Nu te abține", în timp ce partea bună îmi șoptea "nu zice nimic! Or să leșine". Învingător la puncte, Gulliverul ! Și cum se uitau la reluări și discutau o zic "uite așa ajungi material de ... fără voia ta!"
Liniște, de am crezut că sunt la un priveghi. Doamnele la început oripilate, domnii îmi dau dreptate, apoi toți încep să râdă.
L.E. (22:35)- prieten cu prietenul lu' prietenul și tot așa prin toate ungherele, că au prieteni peste tot prin lume, acum mi-or iubi virtual amicele?!

Niciun comentariu: