duminică, 27 ianuarie 2013

Vise

  Vise de noapte, cu ochii închişi.
  Pe cele de zi, cu ochii deschişi, le poţi modela.
  Mereu le spun oamenilor, că visele-s vise, că toate sunt de bine. O colegă tot întreabă, la serviciu, despre ceea ce visează, eu îi spun că e de bine, cqnd toate spun că e de rău. Toate-s de bine. Asta mi-e deviza.
  Doar ca ultimele vise de noapte, ale unora, m-au pus pe gânduri.
  În primele zile ale anului, tata-i tot spunea amicei mele, că-l visează pe tatăl ei (decedat de multă vreme) şi că-l invită la joc şi petrecere. Apoi, mi-a zis de mamaie, apoi de tataie, uneori îl trezeam pentru că ţipa în somn şi-mi spunea repede, de tataie. Vise, vise de noapte, aia-i spuneam, dar apoi ştiam ce am de făcut.
 Vineri noaptea mama a dormit doar două ore, c-a visat "urât" şi n-a mai fost chip să doarmă. Vise, vise de noapte.
 Sâmbătă noaptea o fină şi-a visat băiatul (decedat acum vreo 8 luni), care-i cerea de mâncare, dar la capătul lui era naşa, în doliu.Vise, vise de noapte. Oare?
  Sâmbătă noaptea, la 23:35, un domn Mihai, şofer pe ambulanţă, le-a spus colegelor să nu se sperie, că a lovit cu partea dreaptă, o cucuvea "sau un cucuvoi, că era foarte mare" şi a omorât-o. Realităţi de noapte.
  În aceiaşi Sâmbătă, dar seara, pe la 19, pe când terminasem de instalat anumite programe, în calculatoarele amicilor, am simţit o lovitură foarte puternică în inimă (mi-au trebuit vreo doua minute ca să-mi revin) şi-am zis "mă duc la mine acasă, că mor". Am ajuns acasă şi-am ... Realităţi de noapte. Oare?
  Vise, vise de noapte şi toate-s de bine. Dar încă am inima mică în mine.

2 comentarii:

Cris-Mary spunea...

Ascund si visele multe lucruri in ele. Poate uneori sunt oglinda inconstientului nostru care incearca sa-si faca simtita prezenta sau temerile. Eu iti doresc ca toate visele sa fie de bine.

Fetita Junglei13 spunea...

Cris-Mary- multumesc la fel.Am avut o perioada cu vise,care ma linisteau,conform interpretatilor cica urma o logodna,conform mie,au fost vise,care imi dadeau stare de liniste.