marți, 29 ianuarie 2013

Sistemul.Un altul.

  Copiii din deal sunt oameni cum mulţi nu sunt.Când scriu copiii, mă refer şi la părinţii lor. Am scris cândva, cum au ajuns într-o anumită situaţie, am mai scris şi de ce-s oameni, am să revin cu altele, dar acum să lămurim sistemul. Sistemul asistaţilor sociali.

   Momentan, tatăl copiilor nu se poate angaja nici măcar ca paznic de noapte, nu-i poate lăsa singuri, acolo, dar nici nu stă cu mâna-ntinsă. Acum vreo două luni a fost îndrumat către Asistenţa Socială, putând astfel să se ocupe şi de caprele lui şi de gospodărie şi de altele.Acum trei luni a mers la Bucureşti, pentru a transfera alocaţiile, în localitatea, în care locuieşte acum.Până Joi nu a primit nicio alocaţie, timp de trei luni, Joi, după ce le-a ridicat (şase alocaţii înmulţite cu trei luni) i s-a spus de la Asistenţa Socială, că tocmai a muncit gratis, în luna ce a trecut, pentru că are venit pe această lună. Venit = şase alocaţii înmulţite cu trei luni. Luni în care omul şi familia lui au trăit, au mâncat, s-au împrumutat. Degeaba!
   Adică familia aceea depăsea venitul, pe luna respectivă şi a muncit ca un fraier degeaba, c-aşa vrea sistemul. Cam aşa au explicat doamnele delegate, dar cum îmi poate explica oricine, de ce familie, în care el e pensionar militar, soacra domnului are două pensii, iar soţia e pensionată pe caz de boală fictivă (vă spun sigur, sigur), primeşte ajutor de la Uniunea Europeană? "Pentru că are acea pensie" o să îmi spuneţi. Bine, nu vă contrazic, dar ştiţi în ce vilă locuiesc? Ştiţi câte maşini au şi ce marcă? Şi nici măcar nu-i condamn, e munca lor, nu-s nici cu nasul pe sus, dar în cazul acesta nu-s oameni. Dar sistemul? Sistemul cum e? E corect?

Niciun comentariu: