marți, 15 ianuarie 2013

Doar o idee

  Eu şi alţii ca mine am vrea ca după o anumită vârstă să nu mai fie preschimbate permisele auto. Să se spună "STOP!Ai condus destul, de la vârsta asta nu se mai poate".
   Tata, când a preschimbat permisul, a primit unul cu valabilitate până în 2017 şi-a zis "îl am pe viaţă, măcar să îmi expire, că nu îl mai schimb, să nu fiu tentat". Ţinând cont că-n 2017 o să facă nişte ani, cărora dacă le adun numerele îmi dau sfârşitul anului ăsta, aşa aş zice şi eu, să-i expire, dar mă luminează şi pe mine cineva, ce e în capul oamenilor, care au deja ani mai mulţi decât tata şi merg să-şi preschimbe permisele? Sau ce e în mintea poliţiştilor? Nu contest, că au avut abilitatea de a conduce sau că au fost mai buni/proşti decât alţii, dar după o anumită vârstă, reflexele nu mai sunt aşa de vii, atenţia nu mai e ce a fost şi, da, apar şi bolile (bine, le poţi avea şi tânăr, dar eu aici doar, despre o anumită categorie de vârstă am o dilemă).
   P.S- dacă v-aş spune cum îmi bate inima, vara, când pleacă la volan. Iarna e cuminte.

3 comentarii:

Nea Costache spunea...

Iti dau dreptate: poate la coducatorii auto ce depasesc varsta de 60 de ani, este necesara vizita medicala. In rest, poate ca nu e cazul!

cammely spunea...

iti inteleg grijile, cam la fel ma simteam si eu cand tatal meu urca la volan, desi , vorba ta, nu conducea iarna si oricum mergea doar 2,3 strazi cand o ducea pe mama la cabinetul medical sau mergeau la biserica
Dumnezeu sa-l ierte, el n-ar mai fi mers de loc cu masina, dar se gandea la mama, care are un astm ce nu-i permitea sa mearga pe jos nici pana la coltul strazii
da, e o mare tampenie, varstnicii ar trebui sa fie mai constienti de propriile reflexe, dar la noi sofam si la 90 de ani , ar trebui sa existe o limita de varsta pana la care sa poti sofa si sa fie si respectata

Fetita Junglei13 spunea...

@Nea Costache- din contra,stiu oameni tineri,care au probleme medical,dar au permis.Probleme,care ii cam incurca la condus,uneori.Nu vizita medicala e un impediment, pt ca pe "relatii" se va rezolva si asta,ci bunul simt.Daca ar fi constienti nu s-ar mai duce singuri.
@cammely- nu doar la noi,din pacate.Eram in Italia si la stiri spuneau de un domn,care avea optzeci si ceva de ani si plecase la plimbare si pe drumul de intoarcere si-a amintit ca a uitat ceva.Ce a facut?S-a-ntors pe contrasens pe autostrada si a mers asa cativa kilometri si cand il intrebau carabinierii de ce a facut asta a spus ca plateste amenda,dar sa nu il dea la tv,ca il vede familia si stie ca e la carti,nu cu masina.