duminică, 15 mai 2011

Se presupune că e gratis

În biserica, unde mergem să luăm anafură de Paşte, dacă nu introduci bani, într-o cutie, nu îţi dau. Îţi urmăreşte domnul de acolo, fiecare mişcare, retragi tu mâna, fără să pui bani, retrage şi el punguţa şi o poate ţine aşa minute întregi. Probat de mai multe persoane. O biserică mult prea mare, pentru un oraş mic şi pustiu, părerea mea.
 Muzeul Iulia Haşdeu, din Câmpina, participă la Noaptea muzeelor, dar intrare e 1 ron. Ce-i 1 ron? Nimic, dar dacă intrarea e gratuită, după cum spune aici şi după cum reiese şi din spotul ce se află aici şi căruia, nu-i găsesc codul, pentru a-l copia, de ce? Nu mai bine făceau ca la Casa de Târgoveţi, puneau o urnă, în care tu introduceai cât vroiai?
Diferenţa dintre cele două e că la prima, la fel ca la spectacolele gratis, de prin parcuri, participă tot felul de oameni (de la manelişti, din gura cărora ai să auzi "hai bă la RN, că e Salam, cine naiba e ăsta", până la babe credincioase, ce fac crucea până pământ, dar se blesteamă pe apa sfinţită), pe când la a doua găseşti oameni, ce mai au încă ceva, prin cap.
Asemănarea dintre cele două e, că şi la una şi la cealaltă, găseşti încă doamne, ce n-au treut de faza de cocalară.

DSCN8263

4 comentarii:

Cris-Mary spunea...

Ce tare, gratis si totusi nu:)

madMe spunea...

Am fost și eu la mănăstiri anul trecut și mi-au cerut o sumă de bani, destul de rotundă pentru pomelnic. Aveau prețuri bine stabilite dinainte, dacă cotizai x te pomeneau 10 zile, pt y 30 de zile și așa mai departe. Mi s-a părut extrem de aiurea, poate de capul meu aș fi dat o sumă mai mare decât cel mai scump pomelnic, dar nu-mi impune, lasă să vină de la mine.
În plus, ăia mai puțin avuți nu merită să fie pomeniți? (sumele erau destul de mari)
În final nu am mai pus niciun pomelnic...

Fetita Junglei13 spunea...

@Cris-Mary- exact
@madMe- am invatat de multa vreme, ca-s preoti si popi.Am in minte o postare,timp sa-mi fac.

Diana spunea...

Mi se pare cam de prost gust acel 1 leu, când de altfel nici în general prețul nu e așa mare acolo, deci gratuitul nu era o problemă. Mai ales cu ocazia Nopții Muzeelor.