Unu: până Vineri simţeam că vine Crăciunul, dar de Vineri mi s-a dus starea.
Doi: oamenii neinformaţi nu-s proşti.Din contră, am un respect deosebit pentru ei. Numai că s-au lăsat fraieriţi şi nici n-au curajul să meargă mai departe.
Trei: cică tre' să fii mai bun, mai bla,bla,bla. Mda.
Patru: nu sunt şi nici n-am pretins vreodată că aş fi o persoană bună şi cu bun simţ
Cinci: am avut stabilite minutele pentru ziua de azi şi pentru ziua de ieri, de acum două săptămâni. Că printre cele stabilite au intervenit şi altele m-a obosit, dar mă şi mulţumeşte.
Şase: nu mă numesc Săniuţă, ca să-mi fie pronunţat numele, atunci când ofer ceva, dar şi dacă mă numeam nu vroiam să-mi fie pronunţat.
Şapte: sunt prea puţini oameni zilele astea.
Opt: mi-e lehamite de multe, dar nici că-mi schimb atitudinea.
Nouă: am deviat de la idee, aşa că
Zece: poveste din Postul Crăciunului (poveste cu creştini d-ăia, care-şi fac crucea, de lasă semne în pământ). Se făcea că la fel ca şi anul trecut, se oferea un spectacol gratuit de colinde şi folclor la o mare sală, într-un mare municipiu. Cum se făcu, cum nu, dar acum două săptămâni se stabili exact ora şi locul sosirii persoanei desemnate cu "pozăreala". Locul ocupat, "stai aici, pe rândul cu presa" i se spuse, ocupat bine chiar, că până la 16:58 a avut un rând întreg la dispoziţie, mâinile pregătite, ochii şi urechile în stare bună, doar sufletul un pic plecat, nimic nu prevestea "amuzamentul". Cum presa nu şi-a ocupat locurile, la ora 16:58 au fost invitate alte persoane să ia loc pe scaunele respective. Norocul unora dintre ele a fost că au fost recunoscute de către persoana desemnată cu pozăreala. Persoana-n cauză nu se ruşinează, dacă e văzută cu oameni de la ţară, cu pensionari, cu femei cu basma. Chiar deloc. Tocmai d-aia a invitat două dintre pensionare pe locurile de lângă şi alte două pe locurile din faţă. Bla, bla, bla (adică se cântă, se aud bancuri, se fac probe de sunet). La un moment dat, una dintre pensionare ( după ce o aprovizionase în prealabil pe persoana pozăreală cu bomboane zicându-i "ia mămică, ia, că mi-ai fost dragă de mică şi-am făcut mare prostie că am plecat din cartierul vostru") oferă şi răspunsul la întrebarea "dar dvs de unde aţi auzit de spectacol?". Eheee ( e poveste, nu?),aici începe partea cu "făcutul banilor pe seama oamenilor neinformaţi". "Păi ne-a adus doamna ingineră, a luat şi din celelate două sate şi i-am dat banii pe bilete dânsei".
Aţi înţeles ceva?
Dacă nu, mergeţi mai sus la ce fel de specatacol era şi la ceea ce au făcut pensionarii.
Păcat, mare păcat că n-au curaj să meargă mai departe.
Şi-am încălecat pe-o alună
Dar nu v-am spus o minciună
5 comentarii:
Da' chiar nu s-a gasit nimeni sa-i spuna vreo doua "doamnei inginere"? Mie imi este sila cand aud chestii de genul asta. Unii n-au bun simt si pace. Iar asta nu are nici o legatura cu faptul ca suntem romani, lucruri din astea se pot petrece oriunde in lume, tocmai pentru ca peste tot se gasesc nesimtiti.
@Dara- probabil ei or sa-i spuna,dar altceva nu vor sa faca. Si nu,nu-i vorba de romani,ca si altii au uscaturile lor.
Fi pe faza ca povestesc mai tarziu o chestie de genul asta dar la o scara MUUULT mai mare. Si nu la romani..
@Porcul Misogin- am sa fiu,diseara.Dupa cum ai observat,cand vin,recuperez.
In lipsa informatiei,uite ca suntem pacaliti/inselati apeland la functii,vorbe frumoase si abureli care mai de care mai pompoase la care din pacate "reusim" foarte usor sa punem botul!
Trimiteți un comentariu