miercuri, 26 decembrie 2012

A fi credincios versus a fi "un bun creştin"

   Azi doar titlul, că poate-mi trece din lehamite si-am să mă exprim elevat.
   Mâine va urma.
   P.S- n-are nicio fărâmă de legătură cu mersul la colindat.Acolo m-am distrat, probabil altcineva a fost dezamăgită, pentru că nu se aştepta la multe, dar fiind primul an, pentru ea...la anul va şti cine e sincer.
   Ia te uită, că nu mi-a trecut, deşi am stat departe de pc, ieri.
   Părerea mea, credincioşi sunt toţi. Că unii cred în bec, alţii în nucul de pe vale, alţii în orice altceva, e treaba fiecăruia, dar "buni creştini" nu-s niciunii. Nici eu, nici ţaţă Leana, nimeni.
   Am întâlnit popi şi preoţi, oameni şi oameni. Respect omul, care crede-n altceva atât timp cât şi el mă respectă. Bine, recunosc, chiar dacă el nu e de acord cu părerile mele, tot îl respect. Nu-s de principiul "nu suntem de acord într-o părere, mi-am luat jucărelele şi fug", nu, din contră, mai bine îţi spun sincer, ce părere am, decât să te linguşesc şi-apoi să te vorbesc pe la spate. E valabil chiar şi pentru internet.
    Dar, Doamne, crede-mă, că este peste toate puterile mele de înţelegere, să pot pricepe, de ce dacă ai văzut că i-au căzut cuiva nişte bani, făcându-ţi ţie loc, ca să stai mai bine, dar nedorind a-i deranja pe alţii, a amânat ridicarea lor, tu (persoană, care îi educi pe alţii) îi iei (furi) chiar şi în biserică? Caut o explicaţie, de două zile, dar tot n-o găsesc. De ce? Nu era nici o sumă mare, nici persoana cealaltă nu se numără printre cele amărâte.
   Şi mă tot întreb şi cu întrebarea am să rămân.

2 comentarii:

cammely spunea...

Mereu am spus ca intre credinta si credulitate e doar un pas diferenta, "un pas mare pentru omenire". :)
Nu cauta explicatii, "nu cauta aceste legi ca esti nebun de le-ntelegi", despre oameni si atitudini se pot spune multe...
Iti doresc ca in anul care vine sa ai parte doar de oameni frumosi in jurul tau si sa primesti macar atata iubire pe cat daruiesti.
La multi ani, draga mea!

Fetita Junglei13 spunea...

Nu caut de multa vreme, dar mi s-a părut atât de josnic ca o educatoare de grădiniţă să-mi ia cei 5 ron, chiar in biserică.
A fost senzatia aceea de ruşine de ruşinea ei.
La multi ani si sa fii sanatoasa!
Mi-au mers direct la suflet urările tale.