miercuri, 25 mai 2011

Uite d-aia mi-apar riduri

Că nu suport pupătorii încurători şi că uniii nu vor să vadă, eea ce e evident.
Locul, în care trăiesc, are şi persoane,ce locuies într-o zonă, unde încă nu e curent electric (acum, pt cine ştie localitatea, asta e chiar de necrezut). Deci, la nici un km de sindacobenzinar, pe vale, sunt ei, oamenii fără curent eletric. O familie, mamă de 59 de ani (lucrătoare pe unde apucă şi benefiiară de ajutor social), tată 62 (lucrător la mai marele satului), fiu 23 (stătător), noră 17 (venită de undeva de prin Năruja, deja la a doua căsătorie- stătătoare), mai nou mutaţi acolo şi fiica (21-22) şi ginerele (mda, el e cel cu îngeraşii, ce mi-a zis "i-a luat socara mea"- ăştia băgători de seamă de 3 ori pe săptămână, la o vilă), plus fiica fiicei (3-4 ani, dar alt tată, decât ginerele). Doamna respectivă mai are câţiva copiii abandonaţi, încă înainte de '89,rezultaţi din alte concubinaje, plus altă fiică, de vârsta mea, tot din altele şi un băiat de vreo 25-26 de ani, dar oameni muncitori şi cu bun simţ.
Acum, srisei toată polologhia aia, ca să înţelegeţi.

Pe vremea, când erau sondele, în sat şi una dintre ele, chiar în apropierea lor, aveau curent electric de la sondă.GRATIS. Apoi, sfârşitul sondelor, sfârşitul şi pentru ei.
Azi, în zilele noastre, în anul de graţie 2011, luna a cincea, an premergător anului eletoral, se gândesc consilierii să dea o mână de ajutor amărâţilor ăia. Să aplaudăm zi, minunat, le dau atât timp cât e şi iluminat publi, de la 20:30 la 6 dimineaţa. Bravo!!!! Uraaaaa!
Întrebare: de ce le dau gratis? De ce nu au montat şi un contoar? Sunt amărâţi şi suntem noi (ăştia, de gândesc ca mine) ai dracu? Bun, om fi, nu zic nu, eu am muncit pentru tot ce am şi am s-o fac în continuare, nu-i bai, dar vreau şi eu curent electric gratuit. Noi (aceiaşi de mai sus) vrem să bem cel puţin două beri Ciucaş, de fiecare, zilnic, să ne luăm în fiecare zi câte o cutie de smântână, să nu ne lipsească rulada cu frişă, bezelele şi sticla de suc (asta din ce am reţinut şi am văzut). Ok, bun, nu ne dau nouă, să dea altora, de exemplu pensionarilor, ce nu-şi permit să cumpere cele de mai sus.
Omul amărât, nu-i ăla de stă la crâşmă o jumătate din zi (sau chiar toată ziua), ăla de merge la coafeză, să-i îndrepte părul, o dată pe săptămână, ăia de fumează câte un pachet pe zi, de fiecare (ştiu că nu sunt banii mei, dar din taxele plătite de mine, ei au curent electric gratis), nu, omul amărât e altul şi da, ştiu că o casă se ţine cu cheltuială şi condiţiile la fel, dar n-am nicio vină, că ei au refuzat ajutorul, de a se muta în altă parte, acum zeci de ani (plus că au încasat şi câteva sute de mii noi, pe un teren, acum 3 ani).
Uite, ăştia sunt cei, ce ne decid soarta, ăştia au votat şi au dansat de bucurie, că au primit mită electorală ca reompensă, pentru merite deosebite, un set de oale Zepter, când ei n-au nii măar gaze (or avea la stomac).
Mai mi-arunc un ohi la meci şi poate introduc alte cuvinte, apoi.

7 comentarii:

Cris-Mary spunea...

Si ca ei mai sunt multi altii :(

Fetita Junglei13 spunea...

@Cris Mary- din pacate mult mai multi,decat noi.

mihaeladr spunea...

Si au si tupeu, mama mama!!!!

Fetita Junglei13 spunea...

@mihaeladr- da, din pacate.
P.S lucrez la ceea ce am promis.

Lillee spunea...

Ohoo, ca ei multi altii. Amarati cu numele ca in rest, vorba ta, isi permit mai multe decat noi. Asta e tara in care traim. O dreptate si o onestitate de nu se poate...

Lillee spunea...

Am mai trimis vreo doua comentarii la articolul asta dar a dat o eroare si nu stiu daca le-ai primit. Nu-i bai, scriu iar.
Vroiam sa-ti spun ca sunt multi ca ei. Amarasteni doar cu numele, ca in rest isi permit mai multe ca noi, astia care muncim de dimineata pana seara sa avem o paine pe masa. Sau sunt altii care nu au dar nici nu fac ceva pentru asta si isi iau eticheta de amarat si asteapta. Pai dumnezeu sa te ierte... asa nu se poate...
Mama lor sa fie, in ce tara mai traim si noi...
Stii vorba aia: avem o tara frumoasa, pacat ca-i locuita!!!

P.s. aici trebuia sa apara comentariul asta si nu la articolul " de stiut". Te rog sa-l stergi pe acela. Am facut o harababura... imi cer scuze.

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- ok, rezolvat cu mesajele si mie-mi da eroare, dar de somn :))