sâmbătă, 21 mai 2011

Din sfatruile de neurmat, ale altora

Sau pe principiul, fereşte-mă Doamne de sfaturile altora, că sunt de ajuns ale mele.
Când am intrat şi eu în rândul oamenilor normali, ai zilelor noastre, şi mi-am luat (în sfârşit pentru unii) un telefon la purtător, funcţionabil, vine sfârşitul.
Aum, nu intrai chiar în rândul normalităţii, că am renunţat la oferta, mai mult decât generoasă, de a primi cado, un ul cu taciscrin, de face şi cartofi copţi, în schimbul unui bca. Mda, majoritatea caută obiecte d-astea ât mai mici şi mai fiţoase, eu mi-as lua şi unul cu disc, dacă ar apărea.
Gata cu lauda, că nu ne-am adunat aici, pentru asta, ci altul e baiul.
C-o veni, că n-o veni, c-o fi punctual, că s-o-ntâmpla a şi cu cutremurul din Italia, care s-a produs în Spania, nici asta n-am habar, dar cert e, că-s pregătită, mult mai  pregătită, decât credeam.
De fapt aş fi fost, daă mă luam după sfaturile doftoarelor, care începură ele să-şi dea cu părerea, când mi-au văzut, în zilele nu de mult trecute, faţa transformată, de durere. Eu v-am zis, de zecile de reţete şi tratemente, dar ăşta e fenomenal, ăsta a revoluţionat medicina (dacă m-aş lua după laude).
Staţi bine jos? Sunteţi pregătiţi psihic, pentru a afla, tratamentul, ce face miracole, în cazul anumitor dureri? Dacă nu, luaţi vreo 13 guri de aer, beţi o gură de apă şi respiraţi, înă o dată foarte adânc.
um spuineam, stăteam eu cu faţa rânjitoare, să nu se bage de seamă, că mă transform, când din amorţeala mea, m-a trezit o doamnă, ce-mi spuse că mi-a adus solidul salvator. Ce e asta? m-am şi am întrebat, ce e piatra asta albă- gri.
Tămâie, tămâie, tămâie (scrisei de 3 ori, ca poate faceţi ca mine şi nu înţelegeţi).
Mi se aduse tămâie albă de brad parcă, să ronţăi, ca să elimin ce oi elimina (ficatul cred, rinichii şi alte organe) sau să-mi deschid vreo carieră de piatră.
Nu râdeţi, că acum, când bate sfârşitul la geam (pe principiul "cine bate seara la fereastra mea? Sfârşitul, FJ13, veni ca să te ia), mă gândes serios, că puteam să fac un cocktail cu aghiazmă şi tămâie, măcar mă apropiam de cele sfinte şi-aveam un sfârşit lin.
În afară de sfatul cu tămâia, care e adevărat (şi care a fost recomandat de o doamnă, fostă lucrătoare la cadre- adică nişte jmecheri, cândva- şi înercat, de vreo 3 directori), restul trebuie tratat ca majoritatea postărilor.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Referitor la sfaturi... Ar fi tare bine daca nu ne-am mai ghida dupa altii. Absolut cu totii avem motivele noastre, un pic egoiste, pentru a da sfaturi de o anumita natura. Lumea devine atat de paranoica incat si cand isi dau ei sfaturi stau si se gandesc: oare nu am un motiv ascuns pentru care ma sfatuiesc eu pe mine in felul asta? :))

Lillee spunea...

:)) Tamaie cu aghiasma - si vei fi cu un pas mai aproape de cel de sus, amin :)

Muhaha, incep sa-mi revin, iuhuu!

madMe spunea...

Tămâie cu aghiazmă :))

Fetita Junglei13 spunea...

Sfaturile,nu sfraturi.
@Iulia Mihai- am o vorba, omul daca si-ar vedea doar de ale lui, ar fi mai fericit :)
@Lillee- si mananc painea ce ma duce mai aproape de Rai
@madMe- si adaug un pic de busuioc