marți, 29 martie 2011

Sa nu zica nimeni, ca oamenii nu mai citesc

Acum vreo  luna, cred (daca nu se fac chiar 40 de zile), intr-o seara, tarziu, am auzit pe la tv o reclama la un anumit ziar, cu o anumita carte. Bunn, ce-mi spune mie partea buna a creierului meu? Ca-i musai sa o detin, dar pentru asta trebuia sa ma prezint la chiscurile de ziare dimineata foarte devreme. Un calcul mic si-am realizat, ca nu-i nicio sansa sa ajung.Cu degetle tremurand si plina de rusine, a doua zi, am apelat la persoana la care apelasem si altadata.Persoana n-a gasit din prima si a apelat la o alta persoana (sanatosi sa fie) numai sa imi satisfac eu poftele.
Si de aici incepe distractia.
Cum in viata mea, la momentul respectiv, era o mare furtuna si n-am avut cum s-ajung a doua zi, s-a ivit apoi  ditamai taifunul si-au fost saptamani, in care mi-as fi dorit ca ziua sa detina peste 50 de ore si sa existe ceva pentru a-ti intari sufletul.
Am trecut de ele (normal) si-a venit si ziua, in care puteam sa ajung dupa carte (ma astepta intre timp, in redactia unui post de radio).
 Imi soptise mie o pasarica intre timp, ceva despre carte, dar sincer, nu ma duceam numai pentru ea, ci sa vad si fata. Fata care imi spuse inca o data : "am lasat cartea aici, in cazul in care apari sa o poti lua. Cartea nu mai este, a disparut, a luat-o cineva".
Eu stiu ca singura vinovata sunt eu, ca n-am ajuns la timp, dar pe mine chiar m-a amuzat (fac eu rost de carte, scriu la ziar si spun intamplare), poate a luat-o doamna de serviciu sa o citeasca, poate altcineva si zau ca as fi scris un biletel "cine a luat cartea... e rugat sa o returneze, dupa ce o citeste :). Multumesc" (da, as fi multumit).
Asa ca, sa nu-mi spuneti ca lumea nu citeste, ca nu va cred.Foile cartii nu erau bune nici pentru hartie igienica, nici pentru geamuri.

4 comentarii:

madMe spunea...

Citeste lumea, nu zic nu, da' cartea aia poate fi folosita si drept bibelou in biblioteca. Daca a luat-o nu inseamna musai ca o va citi. Dar sa presupunem totusi ca da, caz in care nu pot decat sa ma bucur ca lumea se culturalizeaza :D
PS. Ce carte? :P

Lillee spunea...

Daaa....suntem o natie de intelectuali :)) Poate a luat-o s-o vanda :))

bibi spunea...

ma gandesc ca multi iti citesc blogul...si desii nu-l cunosc pe baiat poate reusim sa-l ajutam.
http://www.servicii-it.info/2011/03/doneaza-pentru-andy.html

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- era cartea "Cele mai frumoase poezii de dragoste" de AP (mda, stiu vreo nspe oameni ce-au sa rada acum.Diferenta o vede doar cine pricepe).Ca bibelou mai accept, ca o mai sterge de praf
@Lillee- dar ca sa o vanda, niciodata (de parca pot face eu ceva acum) :))
@bii- nu-mi citesc foarte multi aberatiile, dar am citi si am plans,Maine ma duc in oras.Stii tu,MR13.