joi, 24 martie 2011

Propun

Legenda spune ca pe 17 Martie sunt Alexiile si ca Alexie ar fi fost fecior de imparat, cununat cu forta de catre tatal sau. Dupa cununie Alexie s-a retras in munti si a trait ca un calugar, renuntand insa la straiele lui, s-a intors la curtea tatalui lui si a trait ca un pustnic, nespunand niciodata cine este. La moartea lui, in mana i s-a gasit o scrisoare in care spunea cine este si se spune ca de atunci se intreaba mirii de trei ori, daca vor sa se cunune, sa nu pateasca precum Alexie.
Asa spune legenda, dar eu nu despre Alexie, Omul lui Dumnezeu, vreua sa scriu, ci eu as avea o propunere.
Propun ca primarul, socrul, soacra, varul, bunica, oricine, in momentul in care adreseaza mirilor intrebarea, despre schimbarea pe viata (unii i-ar spune nenorocire), sa adreseze si intrebarea "in cazul unui divort, promiti ca nu dai in nebuneala si nu faci circ pe unde poti, ca sa nu-i intoxici si pe altii cu detaliile vietii tale conjugale?"

5 comentarii:

Diana spunea...

Unii mai au multe de învățat... mai ales despre când să taci...

madMe spunea...

Sa-l intrebe tot de 3 ori, ca sa pastreze ceva din traditie :D Sa inteleg ca ai parte de un mire divortat prin anturaj, huh?

Fetita Junglei13 spunea...

@Diana- corect
@MadMe- nuuuu, divortatii mei,sunt la fel ca mine.Nu dau din casa,unul singur incepuse candva si apoi s-a impacat.De cate ori il vad il intreb "acum nu mai face asa si asa si asa"?

Lillee spunea...

Cred ca ar fi intrebarea cea mai utila. Eventual sa faca si un legamant.

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- da, legamantul tacerii de dupa.