marți, 29 martie 2011

Nu din patriotism, ci din placere

Sunt in urma cu produsele, dar sigur nu sunt expirate.
Prima data am vazut la Monica, mai apoi a urmat Lillee, mai apoi madMe si cu scuzele de rigoare, ma-ndrept spre batranete si uit, asa ca aduceti-mi aminte, daca mai sunteti.
Cum canta Jean Moscopol? Tot ce-i romanesc nu piere si nici nu va pieri.
Pe naiba, dar momentan inca rezista.
Stiu ca se referea la altceva si nu la ceea ce va urma.
Pentru papilele gustative si pentru stomac, imi plac:
-mamaliga, ciorbele, sarmalele, salata de praz, tot ce tine de mancarurile cu verdeturi de sezon (loboda, urzici- am o idee geniala, sa-mi pun urzici pentru la iarna si atunci sa oftic personajele din jur), prune oparite si prune lojnite, coarne oparite, pufuletii Gusto (sunt singurii pufuleti ce ma duc cu gandul la cei fabricati imdeiat dupa revo '89, in fabricile garaj din Gageni si care aveau mult lapte praf pe deasupra),amandinele, batonul copilariei, mentosanele, covrigii de Buzau, brasovenii (aia adevarati), inghetata la cornet si inca una sandwich (singurele ce se aseamana cu inghetat de odinioara), unele Eugenii, cioclata cu Rom (e de post), ciocolata Laura, pufarinele, o parte din coliva (partea aia de fiertura doar, pana ajunge sa fie totul un amestec), mucenicii (macinicii sau cum vreti sa le spuneti), painea de casa (sunt as in materie), margarina Unirea,
Tot papile, dar si amortirea creierului:
- tuica (si derivatele colorate preparate in camara), vin, palinca, apa Borsec. Otetul de mere (nu,nu-l beau) si cel de Mizil, mierea direct de la producator.
Diverse
tot ce tine de costumul popular (opinci,ie,bete), matura de paie, matura de drog, cosurile impletite.
Cosmetice: laptele Doina, creionul Ada, Gerovital-ul.
Pentru suflet
incepand cu muzica anilor '40 (poate chiar mai devreme) pana prin anul 2000. Incepand de la Moscopol pana la Tudor Gheorghe, trecand de la Gabi Lunca la George Nicolescu, de la Ileana Sararoiu la Irina Loghin si multi altii.Unele emisiuni TVR.
Cu siguranta mai erau multe, dar nu am timp sa ma uit prin casa, dupa produse romanesti si memoria ma lasa de ceva vreme.
Acum leapsa asta ori a fost ceva de promovare a produselor romanesti, ori fetele au fost platite pentru reclama si pe mine nu m-au anuntat.
Stiam ca am uitat ceva important: injuraturile imi plac (intelegeti la ce ma refer).Injuraturile romanesti nu se compara cu altele.

2 comentarii:

Lillee spunea...

Ohoo...stai bine la capitolul asta :) Eu sunt mai saraca din punctul asta de vedere.
P.s. injuraturile ruuulllzzz. :))

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- ma gandeam sa scriu ca aceasta postare se updateaza in functie de memorie si de vaz.Azi mergand pe strada,mi-am amintit de strachini :))