vineri, 25 martie 2011

25 Martie

Daca intrebi pe majoritatea crestinilor ortodocsi, despre ce semnificatie are ziua de astazi, iti vor spune ca nu stiu, dar e sarbatoare cu cruce rosie.
Precum, daca intrebi aceiasi oameni, de ce se manaca peste azi, nu stiu.
Si raspunsul e atat de simplu.
E Bunavestire (Blagovesteniile).
P.S- mai e si Ziua Cucului, asa ca fuga la spalat pe fata.

3 comentarii:

Lillee spunea...

M-am spalat pe fata :) E de bine?
Stiam ca e bunavestire, ca se haleste peste dar semnificatia...pauza. M-ai prins. Sa nu ma judecati gresit, eu am credinta dar ce tine de toate obiceiurile, sarbatorile...sunt cam paralela. De postul pastelui am aflat destul de tarziu... Nu stiam de ce nu vor, colegii de la munca, iaurt. "E post, pacatoaso" Hihi...eu nu stiam...sau nah, probabil ca nu am luat niciodata in seama. Nu te supara pe mine, nu ma judeca... stiu ca poate nu am scuza, dar asa suntem noi ( tot familionul ) Insa, credinta am :)

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- nu judec pe nimeni.Vroiam sa zic asa, ca stiu multe persoane ce spun mereu "se mananca peste", dar care pe mine ma judeca din alte puncte de vedere (care rad de tinerete mea si credinta mea,aceiasi religie avand si ei.Intelegi tu)Oricum cred ca depinde si de mediul in care ai crescut.Parintii mei n-au fost asa religiosi,da credeau,dar cu postul nu erau.Tata imi povestea ca in tinerete tinea ca si mine.In schimb aia 9 ani din viata,cat l-am prins pe tataie, am invatat de la el multe.Si mai faceam referire la faptul ca multi crestini catolici sua ortodocsi acuza musulmanii (cel mai mult) de necredinta,dar rar ai sa intalnesti musulmani,care sa nu stie semnificatia unor sarbatori de-a lor.Imi place de tine, de mult, dar faptul ca recunosti ceva, te face sa imi placi si mai mult.Crede-ma, nu esti singura,ce a citit,dar esti singura ce a recunoscut. >:D<

Lillee spunea...

Multumesc ca ma intelegi si ca nu ma judeci. Eu nu am facut referire la postul tau, sau la ce ai fi vrut tu sa afirmi prin articol. Am inteles perfect mesajul si ai perfecta dreptate. Si eu te plac foarte mult pentru ca la fel, ai curajul sa spui "pe fata". Te pup.