duminică, 5 mai 2019

Zoo uman sau fauna cu două picioare?!

   Vineri, după amiază, printr-o conjunctură de evenimente, am ajuns în două locuri. Într-unul știam că nu o să mă simt bine, dar dacă ne păcăli copilul MAI și-ncelălalt nu m-așteptam să fie atâta fățărnicie. În zilele normale e mult mai liniște, mult mai aproape Ăl de Pretutindeni. 

Am ajuns în prima locație, în jur de ora 16, din motive de MIRC și serviciul. Dimineața fusesem în locul meu. La final același circ, ca-n toată țara. Circul l-am găsit și la Ghighiu. Și deși scria mare cât să vadă și papa de la Roma (chiar de acolo, nu când vine aici)


pe drumul spre izvor, la locul de joacă pentru copii, de lângă izvor și chiar la coada de "la butoaie", fumul era de la țigări, nu de la tămâie. Eh, da, nu dau cu bolovani, că fumez și eu, dar era așa de greu să iasă la poartă pentru un fum!? Selfie, buze țuguiate, burice, înjurături la coadă la icoana aia, ca cea din B.D. de la Agapia. Frumos aici 🤢, nu mai vin în zile d-astea, poate să nască și papa.
Și ca să fie și mai frumos îmi dau seama de ce-au ajuns să scrie asta.

Și-am purces spre casă. Doar că socoteala noastră nu s-a potrivit cu a copilului MAI și-am ajuns la Zoo Bucov. Unde chiar am insistat să nu intru. Fața ei dezamăgită m-a făcut să trec peste dezamăgirea mea și să zâmbesc tâmp, străbătând aleile. Același sentiment ca și dincolo. Oameni care întărâtau leii, ca să se trezească. Un nene, care, vorba lui MIRC "aici fac mai urât oamenii", scotea sunete din caverne, doar, doar vor reacționa maimuțele. Copii lăsați singuri, care hrăneau ce puteau, că mamele erau la trei canapele mai în spate

Am scris la plural, pentru că mai era unul. S-au speriat și-au plâns pe la fazani și-atunci au alergat și mamele.
Rudele lui Bambi aveau afiș cu "animal periculos" (poza de sus) și dânsa se plimba în libertate:




N-aveai pe cine anunța. Am încercat și noi si alții. Era trecut de 18, se-nchiseseră porțile, doamna de la intrare nu mai era și nici un alt îngrijitor nu se zărea. Frumos și-aici 🤢, mai că nu plângeau animalele alea.


Niciun comentariu: