Dar să nu mă depărtez de la subiect, în perioada Buzău înnoptarăm la Vipereşti şi gazda noastră (Să fie sănătoasă tanti Aurica! S-ajungă la 100!) zise că are un grătar, adus de fiica de la Bucureşti.
Ne-apucarăm la 18 şi ceva, terminarăm la 19 şi mai mult ceva. Veni ploaia, apăru rogvaivul, veni ploaia-n curte, Soare în grădină, merserăm la magazin (sau birt, sau universal), nu luarăm toporul, deşi văzurăm că se practică, dar ca să fim de-ai locului, ne adaptarăm ca şi-n Moldova (ce senzaţie să scuipi seminţe). Doar 10 (9, că unul îl laui eu de crud) mici şi 6 cârnaţi. Legumele şi porumbul îl făcurăm pe alt grătar, din vecini. Şi-n tot timpul ăsta, ajunserăm la o concluzie: ăsta-i grătarul pentru musafiri. Incercă verişoară mea să-i dea o şansă, c-ar fi de apartament, dar nu, clar era pentru musafiri. Vine musafirul, tu om gentil: mănânci ceva? El, flămând de pe drum, normal c-o zice, Da. Şi-atunci, tu scoţi grătarul, că să vezi, că doar p-ăsta-l am, c-a fost criză, că l-am dus p-ăl mare la fier vechi şi alte pinochisme d-astea. Şi dă-i şi pune micul (unul dacă e mai zdravăn, doi dacă-s mai slăbuţi) şi-aşteptă. Si tot aşteaptă. Şi tot aşa, de se duce musafuril şi fierbe o găină, care era de vreo 13 luni prin congelator şi avea şi 13 ani, când a fost tăiată.
o tentativă, dar cred că se cocea porumbul între timp
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu