sâmbătă, 5 februarie 2011

Mihail caine de circ?

Februarie 2011
Azi, pentru prima data-n viata mea, m-am urcat intr-un mijloc de transport in comun, fara bilet.
Nu singura, cred ca, daca intrebam nu doar vecina mea de canapea era in aceiasi situatie, ci peste jumatate dintre calatori. Cel putin, cei ce s-au urcat de la statia Hale Coreco, nu aveau. Probabil ca la ora 15 se inchid tonetele, desi la Podul Inalt era inca deschisa la 15:05. Nu stiu, dar in centrul orasului in jurul orei 15:30 nicio toneta nu era deschisa. Exista posibilitatea unui taxi, dar n-am vrut si nu din cauza contravaloarei de 5 ron (se si imprateau la doi) ci pentru ca ultima oara, cand am patit-o, am zis ca-i vina mea. Era noapte, era tarziu, doar n-or sa stea femeile acelea la toneta pentru intarziatii de la miezul noptii ca mine. Fiind vina mea, am luat taxiul, acum nefiind vina mea, am renuntat.
Mi-am facut semnul crucii, am donat vecinei de scaun vreo doi covrigi, desi pana atunci nu imi trecea niciun gand de bunatate prin cap si imi facusem deja discursul pentru domnii controlori. Daca nu esti facut sa mergi fara bilet, mai bine nu faci ca noi. Mie mi-au tremurat piciorusele si-am simtit niste fiori de caldura, de am crezut ca am nimerit intr-un cazan cu smoala. Stiti unde mi-a disparut frica? La statia Mega Image. De ce?
Uite d-aia, pentru ca daca-mi ziceau mie, trebuiau sa-i zica si lui:
Mihail, caine de circ? Nu, caine, calator cu RATP-ul.
RATP Ploiesti
 
 

7 comentarii:

mihaeladr spunea...

Era oare un boxer sau semana? Copilu' a intrebat daca am pus eu filmuletul pe blog si a zis: "dar parca era vocea ta". Oare tu erai cand ai zis "nu tu, el"?

Fetita Junglei13 spunea...

@mihaeladr- semana.Era al strazii,insotea un nene boschetar,d-aia l-am si filmat tarziu,de frica omului.Eu am vorbit :))

Fetita Junglei13 spunea...

@mihaeladr- acum ma chinui cu filmuletele cu amintiri.

mihaeladr spunea...

Mi s-a parut mie in filmuletul cu Iculici in salina ca vocea ta ar semana cu a mea. Dar am zis ca mi se pare! Dar si-a dat si copilu' seama de asemanare!

Mihai Motrescu spunea...

:)) cainele asta e prea destept pentru rasa lui:P

Camelia Bucur spunea...

a fost o perioadă când mergeam constant "la tiră"; adică, aveam bilet, da'l capsam doar dacă apărea controloru';)) ce adrenalină, ce palpitaţii, ce frisoane:)))

madMe spunea...

Oare dacă i-ar fi cerut bilet lui, pe ce limbă i s-ar fi adresat? Câinească? Ar fi fain să aud un controlor lătrând... Ce gânduri îmi trec și mie prin cap la ora asta :P