luni, 27 mai 2013

Realiti şou

Motto: naivitatea şi încrederea se plătesc scump.
"Cel care a făcut un bine cât un grăunte de colb, îl va vedea, precum cel care a făcut rău cât un fir de colb,va vedea-o" - Coran
Un realiti şou extrem de lung

Prolog
   Undeva-n 2010, când soarele încă strălucea visător, pe melagurile patriei, Naiva semnează un act de garanţie imobiliară, pentru ca Blonda de la carte (să-i zicem) să ia un împrumut de nevoi personale, nespunând nimic nimănui. Anii trec, Naiva şi Blonda îşi vă de viaţa lor, ajungând între timp şi undeva la malul mării la mătuşa Blondei, să-i spunem  Floare mov de primăvară. Între timp Naiva suferă de o boală necruţătoare şi-n mintea Blondei îşi face loc un plan mişelesc. În toamna lui 2012 îi face cunoştinţă Naivei cu domnul Ied, spunând c-acesta din urmă vine de undeva din Sighişoara. Vine primăvara, Naiva se internează din nou la Bucureşti, externându-se  în câteva zile, urmând ca peste o altă săptămână să meargă la noi examinări. De ziua doamnelor, Naiva vorbeşte la telefon cu diverse cunoştinţe şi le spune aceleaşi lucruri de mai sus, ca în nici două zile să nu mai vorbească deja.
    Realiti şou
   Mama Naivei e ameninţată de domnul Ied că va fi scoasă afară din casa proprietatea Naivei, cumpărată de părinţii Naivei, cu forţa de către amicii dânsului. Auzind acestea sora Naivei (să-i spunem Sora 13) merge la uşa casei, împreună cu fiul Naivei (să-i spunem Fraierel) şi un amic al acestuia, dar nu trece de aceasta, pt că erau anumite chei pe interior. (Specific: Naiva nu vorbea, nu se deplasa) Se insistă telefonic, se trimite un sms, ca după vreo oră să se primească şi răspuns, Fraierel poate intra în casă (nespunând că e însoţit de Sora 13), doar că la uşa blocului erau doi domni suspecţi pt Sora 13, care au încercat a-l acosta pe Fraierel, dar Sora 13 l-a smucit şi-au fugit la maşina la care erau aşteptaţi, petrecându-şi toată noaptea prin faţa blocului Naivei.Ziua, înainte ca mama Naivei să fie dată afară din casă, Ied îl abordează pe fostul soţ al Naivei şi-i spune că "Fraierel îşi poate lua adio de la apartament, e girat pt o doamnă, bla, bla, bla. Sustine doamna 20.000, restul il pui tu, daca il vrei".După noaptea petrecută în maşină, Sora 13, Fraierel şi prietenul lui intră-n casa Naivei, unde are loc următorul dialog:
 S13:- mama Naivei va locui aici d-acum încolo!
Ied:- cu ce drept?
S13 cu dreptul ca e mamă. Plus ca atunci, cand vei merge la domna cu ap, merg si eu cu Fraierel.(S13 ştia cine e dna, doar făcea pe naiva)
I- in calitate de ce?
S13- de matusa a lui, pt ca nu e singur pe lume si pt ca acest ap a fost cumparat de parintii mei, nu de tine.
I- daca stiam ca esti cu matusa ta, nu te lasam in casa.
S13- cu ce drept? Ai vreo calitate in casa asta? Fraierel are drept, nu tu, ci el hotaraste.
  Restul e un film prost, petrecut timp prin ploaie sub podul Gării de Sud şi aşteptat miliţia, străbătut orăsul de laun capăt la altul cu teamă, apar personaje noi, militie, avocată, ambulanţe şi ISU. După 25de minute de stat la uşa Naivei, când apar cei de la ISU, Ied permite accesul poliţiei, al avocatei şi a lui Fraierel, dar se strecoară şi Sora 13, însoţită de medici. Tensiunea Naivei: zero. În acest timp, Ied era sunat de Blonda de la carte. Ied părăseşte locuinţa, Naiva e transportată la spital şi miliţia urmează să facă investigaţii, avocata pregăteşte plângerea penală. Înainte de a părăsi locuinţa Naivei, Ied îşi însuşeşte şi actele firmei la care Naiva era unic asociat.Diagnosticul la internare al Naivei: supradoză de...Se trece de prima noapte, Naiva e vizitată de una dintre aşa zisele ei prietene, de care a avut grijă ca de fiul ei (să-i zicem Bundă), dar care era trimisă de fapt de Blonda de la carte şi de Ied. Se trece şi de a doua noapte, doar Sora 13 ştie cum şi s-ajunge la ziua de Sâmbătă, zi în care Naiva a povestit Sorei 13, cum i s-au administrat pastile şi altele, pe care le-a-ndurat.Duminică seara Naiva părăseşte lumea asta, din locul, în care a crescut.Luni, Bundă află că Naiva a murit şi insistă cu întrebările "ce a zis înainte? Ce ţi-a spus?", Sora 13 are puterea de a nu o strânge de gât şi face pe proasta.La două zile de la înmormântare, Sora 13 se întâlneşte cu Blonda de la carte (alte manevre şi peripeţii) şi după ce aceasta a spus că nu ştia, unde locuia familia Naivei, de aceea nu a fost la înmormântare ( deşi toţi colegii dânsei au fost), întreabă "i-aţi făcut autopsie Naivei?".
   Continuarea e pur şi simplu. Miliţia nu se mişca, Sora 13 descoperă că Ied era deja căutat pt evaziune fiscală şi că locuieşte de ani mulţi în sudul oraşului, la o scară de Blonda de la carte şi că între el şi Blondă ar fi fost cândva o relaţie d-aia prin care se concep copiii, Naivei făcându-i cunoştinţă cu el, chiar Blonda.
   Aşadar şi prin urmare, cum s-o termina realiti şo-ul ăsta, ţinând cont că toată lumea "bună" şi cu legea-n mână spune că "ei asta fac acolo, cu asta se ocupă, caută persoane care sunt în situaţia asta şi ..."
  Orice asemănare cu anumite personaje de pe fb, nu-i deloc întâmplătoare.
  Ai zâmbit azi?
  

Niciun comentariu: